Napi sztori: Loren a rács mögött

Az megvan, hogy Sophia Loren , a világ egyik legszexisebb dívája, a mediterrán nőideál maga, 1982-ben 17 napot töltött börtönben adócsalás miatt? Loren a casertai börtön vendége volt, és a smasszerek a mai napig emlegetik, hogy egy díva mindig díva, még akkor is, ha éppen szorul a hurok, hiszen Sophia a börtönben is tűsarkút és műszempillát viselt.

21053250306_dca2baf7fb_o

Sophia érkezésének időpontjában a börtön egyébként nem túl serény személyzete teljes látszámában vonult fel, még azok is ott lebzseltek, akiknek már véget ért az aznapi műszak, vagy aki épp szabadságon volt.  Hiába, szorgos nép ez az olasz. Loren egy méregzöld Valentino lenkosztümben érkezett, elegánsan, magassarkú cipőben, így mindenkinél majdnem egy fejjel magasabb volt. Igazi díva. Amikor leadta ékszereit- vastag karperecet, gyűrűjét-  a személyzetnek, laza eleganciával nyugtatta a jelenlevőket, hogy mind hamisítvány, hiszen aranyat már senki sem visel.

Lopen példás börtönlakó, nincsenekkülönleges kérései, nem panaszkodik, mindenkivel udvarias, de nem túl beszédes; napjait újságolvasással, tévézéssel, és levelek százainak megválaszolásával tölti, zöldséget és gyümölcsöt eszik. A börtönben töltött idő alatt Sophiát sem férje, sem gyermekei nem látogatták meg, egyedüli látogatója  a testvére volt. Telefonon viszont annál többen keresték, köztük az örök partner Marcello Mastroianni.

18358458683_e2d3f9f3ab_o

1982. június 5-én szabadult, és csodálatos módon kezelte a helyzetet, a börtönben töltött időszak egyáltalán nem tépázta meg hírnevét. Az pedig külön hab a tortán, hogy az olasz Legfelső Bíróság egy közel harminc évig tartó eljárási huzavonának vetett véget ítéletével,mely szerint Sophiának nem is kellett volna börtönbe vonulnia, és az adócsalásért végső soron könyvelője volt felelős.

L'attrice Sofia Loren lascia il carcere di Caserta dopo una detenzione durata 17 giorni, in un'immagine del 4 giugno 1982. Con la sentenza 24017 depositata oggi dalla Sezione tributaria della Cassazione, la Suprema Corte ha accolto il ricorso di Sofia Scicolone, in arte Sofia Loren, contro il verdetto della Commissione tributaria di Roma che le aveva ingiunto di pagare le tasse sul 70% del reddito accertato anziché sul 60% come sosteneva l'attrice. Adesso c'è il via libera allo sgravio fiscale in favore della Loren che pagherà le tasse solo sul 60% di poco più di un miliardo di vecchie lire non dichiarato nel modello 740 di 39 anni fa. Per i suoi problemi con il fisco Sofia Loren finì il 19 maggio 1982 nel carcere femminile di Caserta dopo l'arresto avvenuto appena atterrata all'aeroporto di Fiumicino, di ritorno dalla Svizzera dove risiedeva con la famiglia. Scontò 17 giorni di detenzione per aver omesso di presentare la denuncia dei redditi (poi definiti in 112 milioni di lire di imponibile per l'imposta complementare del 1963-1964). ANSA / OLDPIX
Loren elhagyja a casertai börtönt
Facebook Comments
(Visited 2 096 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük