Itt a kenhető panettone-krém

 

 

Fel a kezekkel ha imádjátok az olaszok legklasszikusabb karácsonyi süteményét, a panettonét és ördögtől valónak tartjátok azt a tényt, hogy az olaszok szerint ezt a mennyei édességet csak az ünnepek alatt illik fogyasztani. Úgy tűnik, hogy a karácsonyi ízvilágot ezentúl nem feltétlenül csak decemberben és januárban élvezhetjük, befőttesüvegben egész évben velünk lehet majd. Itt a panettone-krém!

 

 

A ferrarai székhelyű Rizzati cég ugyanis most minden panettone-rajongó kedvére tesz, ugyanis kenhető panettone ízű krémet hoz forgalomba. A cég maga elsősorban csokoládék, pralinék és tartós torták gyártásával foglalkozik, de most tesz egy igazán kedvünkre való kitérőt.

 

 

Tavaly év vége óta dolgoznak a terméken szemüket az amerikai piacon is tartva, hiszen itt óriási hagyománya van a különböző ízesítésű kencéknek.  A tulajdonos Matteucci-testvérek hónapok óta kevertek, kutyultak, mire megszületett a nagy mű. A krém teljes mértékben gluténmentes, alapja kakaóvaj, amihez barnacukrot, tejet, mazsolát és calabriai kandírozott narancsot adnak ízesítésként. A tervek szerint napi 500 kg krémet gyártanak majd, ami kb. ezer üvegnek felel meg.

 

 

A panettone ízű szuperkrém az idén még nem  mindenki számára lesz túl könnyen könnyen elérhető, de a Rizzati ferrarai, cortinai és ravennai márkaboltjaiban , valamint valamennyi Eataly üzletben beszerezhetjük. Ez utóbbiakban egyébként még a tengerentúlon is megtalálható lesz majd, hiszen a panettonét Amerikában is imádják a helyiek.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

#rizzati #ferrara #glutenfree #panettone #pampapato #milano #madeinitaly #bio #organic #chocolate #top #instaorganic #italia #solocosebuone

Un post condiviso da Italian Organic Chocolate 🇮🇹 (@rizzati_cioccolato_ferrara) in data:

Már előre rettegek, hogy mi lesz, ha a torinói Eataly üzletek valamelyikének polcán nem figyel majd ott a panettone-krém, mert a gyerek már tavaly is addig kergetett boltról-boltra, amíg végre nem találtuk meg az akkori újdonságot, a Pan di Stelle krémet (ez egyébként azóta végleg leváltotta nálunk a nutellát).

Facebook Comments
(Visited 1 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Itt a kenhető panettone-krém

  1. Köszönet
    Ezt mind jó, hogy már tudjuk, de a Rizzati termékeket, hol lehet beszerezni. Ebben van info?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük