Site icon Olaszmamma

Hol vannak már a csillivilli hercegnők? Pizzasütő Barbie


Amikor én voltam kislány, akkor a Barbie babák még csak a dollárboltok kirakatából, egy idő után pedig a vasárnapi családi Disney-délután reklámblokkjából mosolyogtak kacéran, és legalább egy kitűnő év végi bizonyítvány  után jártak jutalomként. Persze ma már ez sem így van, 2018. kislányai – az enyém legalábbis – magasról tesznek a Barbiera, kb. húsz árválkodik a játékos kosárban, csak én nézek rájuk fátyolos tekintetű nosztalgiával.

No de kérem. Azért csak akad még olyan rendes gyerek, aki tudja, hogy mit jelent babázni. A Barbienak minidg az volt az egyik küldetése, hogy megmutassa a kislányoknak, hogy bármit elérhetnek, amire vágynak, lehet belőlük rocksztár, szuper lovas, banális hercegnő, hős állatorvos, stb.

Gino Sorbillo, Nápoly egyik leghíresebb pizzakészítő családjának pizzamestere, a nápolyi pizza nagykövete, aki ma abszolút sztár a pizza fővárosában, még a köztársasági elnök is kitüntette elképesztő munkásságáért, flörtölt egyet a Barbie babákat gyártó Mattel céggel, majd megkérdezte kislányát, Ludovicát, hogy mi szeretne lenni, ha nagy lesz.  Ebből született Pizzasütő Barbie.  Úgyhogy a kislányok a szerepjátékaik keretében már jófajta margheritát is gyúrhatnak meg dobhatnak a sütőbe. Sorbillo pizzőriája egyébként hivatalosan is az egyik legjobb Olaszországban, akkor is muszáj hozzá elmeni, ha nem vágytok babarózsaszín pizzára.

Ha ez nem lenne elég. Sorbillo mesternek arra is volt esze, hogy valamennyi nápolyi és milánói pizzériájában bevezessen egy, a Barbie baba által inspirált rózsaszín (!!!) pizzát, melynek összetevői teljesen természetesen, a barbies színt a ricotta és a paradicsomszósz keveredése szüli  a pizzán.

Nerm ez az első alkalom, hogy híres olaszok ihletik meg a Barbie készítőit, pár évvel ezelőtt egy űrhajós Barbiehoz a szintén olasz Samantha Cristoforetti volt a múzsa. Karácsonyi ajándékokon jár már az eszetek? Olaszmániás családok gyerekeinek ideális lehet a Pizzasütő Barbie.

 



Exit mobile version