Kürtőskalács Nápolyban

Tudjátok, hogy milyen sokan kerestek meg azzal, hogy van-e kürtőskalács Olaszországban, és ha nincs, akkor jó ötlet lenne-e ideköltözni és kürtős-sütögetésbe kezdeni? No, hát van, akinél a szót tett követett.

Hiába az olaszoké a világ jónéhány legfinomabb és legismertebb édessége, nem elégednek meg ennyivel ők sem. Az olasz közösségi médiában  a napokban futótűzként terjedt el a hír, hogy tá-tá-tá-tá kürtőskalácsos nyílik Nápolyban. A hírt a Sweet chimney tette közzé instagram oldalán. Sajnos egyelőre még csak az igen vonzó mézesmadzag állapotban van a dolog, úgyhogy sem a nyitás időpontjáról, sem az üzlet pontos címéről nem árultak el konkrétumokat, mi azonban már ettől is nagyon büszkék vagyunk. Úgy tűnik, hogy csak volt valami maradandó nyoma annak, hogy a két évvel ezelőtti milánói expo kedvenc édessége volt a magyar stand kürtőskalácsa. Komolyan, órákat kellet sorba állni, ha valaki meg akarta kóstolni nemzeti büszkeségünket. Remélem, hogy a nápolyi sütögetők nem fogják elkövetni azt az utálatos és Olaszországban gyakran előforduló hibát, hogy prágai desszertként próbálják meg majd eladni a magyar street food megingathatatlan pillérét. Ja, de bocs, már elkövették….

Kürtőskalács készül

 

UPDATE: a sütöde kinyitott, és gusztábbnál gusztább kürtősöket csinált, de sajnos amikor ma meg akartam nézni , hogy milyen értékeléseket fűztek hozzá az olasz haverok, azzal kellett szembesülnöm, hogy az üzlet bezárt. Egyébként a közelünkben, Torinó mellett is hasonló sorsra jutott egy ilyen üzlet, úgyhogy válaszolva az eredeti kérdésetekre, lehet, hogy nem jó ötlet a kürtőskalács Olaszországban. (Bár azt is hozzátenném, hogy karácsony előtt Triesztben betértünk egy helyre, ami a palacsinták mellett kürtőskalácsot is árult, és ott viszont sorba kellett érte állni. De Triesztben mégiscsak közelebb állnak a Monarchia hangulatához és konyhaművészetéhez, mint Nápolyban).

Facebook Comments
(Visited 573 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük