ŐRÜLET! TÉBOLY! HORROR! A Starbucks Olaszország felé tart

Hihetetlen, de mégis igaz. A Starbucks döntött. Nyit Olaszországban. Az első üzlet 2017. első hónapjaiban nyílik majd, minden valószínűség szerint Milánóban. A harminc éve alapított franchise óriás – bár születését Howard Schultz ügyvezető igazgató egy olaszországi útja ihlette- eddig nem nem merészkedett talján talajra, és a mostani indulás sem minden kockázattól mentes. Egy új piac megcélzása mindig rizikós, de ebben az esetben ennél jóval többről van szó.

Tudjuk, hogy az olaszok hogyan viszonyulnak a kávézáshoz. A kávé szent, a kávét csak a megfelelő olaszos rituálé szerint fogyasztanak. Mi sem áll távolabb egy olasztól, mint belesüppedni egy fotelbe, és délután lassan szürcsölgetni a fél literes tejeskávét fahéj-, vanília- esetleg csokisziruppal , és tejszínhabbal súlyosbítva a helyzetet. Az olasz gyorsan felhörpöli a gyűszűnyi eszpresszót a bárpultnál, és továbbáll.  A Starbucks -féle hatalmas kávéspoharakban felszolgált kávé az olaszok számára csak szutykos víz.

206911985_c0f565df12_o

A Starbucks nyitásában Schultz szövetségese a Percassi-csoport, amelynek tulajdonosa az Atalanta focicsapatának elnöke, és amely többek között az Olaszországban rendkívül népszerű , piperetermékeket forgalmazó Kikot is magáénak mondhatja.

A Starbucksnak huszonháromezer üzlete van a világon, de Olaszországgal kemény fába vágja a fejszéjét. Itt a kávéházak 90%- a független cég, franchisenak nem igen akad hely.  Majd elválik jövőre, hogy jó döntés volt-e.Nyilván nem véletlen egyébként, hogy a Starbucks Olaszországban először Milánóba merészkedtek be, a városban rengeteg a turista, az itt dolgozó külföldi, akiktől azért nme áll távol a Starbucks típusú kávéfogyasztás. Ha Nápoly lenne az első állomás, gyakorlatilag már lehetne is keresni a felszámolóbiztost.

Facebook Comments
(Visited 555 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük