Ez folyik a csapból idén – a 2020-as olasz nyár slágerei

Bizarr év ez a 2020, szinte koncertek és előadások nélkül telik el, fesztiválokról meg ne is álmodjunk ugye. Azért az idén is megérkeztek az olasz nyári slágerek a rádiókba, hogy aztán visszaköszönjenek a napernyő alatt  vagy a bárban. Nem ez az első alkalom, hogy csokorba gyűjtöm a nyári dalokat.

Szokás szerint tarol a dance,a pop, de leginkább a latin és a reaggeton. Lehet rázni a popsit!

Ciclone (feat Elodie, Mariah, Gipsy King) Takagi & Ketra

Latinos, de nem olaszos a melódia, olyannyira, hogy Elodiet és Mariah-t a Gipsy King kíséri. A klip egy az egyben a Latin vér (Il Ciclone) című film kopipésztje. Isten bizony, hogy engem a stílus Győzikére és a Romantic-ra emlékeztet.

 

Elodie – Guaranà

Elodie szólóban is támad egy tequila-guaraná koktéllal.

Fedez, Robert Miles – Bimbi Per Strada (Children)

Vén vagyok már, mint az országút, Robert Miles Children című slágere végigkísérte  a gimnáziumi szardíniai csereutunkat, most Fedezzel köszön vissza.

J-AX – Una voglia assurda

Jax-al elég könnyű azonosulni, ezzel a számmal annak ad hangot, hogy a szigorű lockdown után milyen ellenállhatatlan vágyat érez arra, hgy mindenkit megöleljen, megcsókoljon.

Ghali – Good Times

Idén nyáron minden kétséget izáróan Ghali nyert, legalább április óta hallgatjuk non-stop ezt a számot, nekem hivatalosan is ez lett a 2020-as nyári szezon slágere.

Karaoke – Boomdabash és Alessandra Amoroso

Nyomjunk egy kis reagge-be oltott pop-ot a legjobb pugliai strandokon!

Giusy Ferreri, Elettra Lamborghini – LA ISLA

 

Milyen jó lehet már, ha az embernek olyan vezetékneve van, ami megengedi, hogy egész életében azt csináljon, amit szeretne, még jobb, ha shpw-business, mert az eleve sikerre van ítélve? Elettra Lamborghini, a Lamborghini cég alapítójának unokája, az olasz twerk koronázatlan királynője (eskü, volt egy ilyen tévéműsor: Elettra Lamborghini, The tweking queen) Giusz Ferreri-vel riszál ebben a klipben. Ez utóbbi tudja, hogy kivel kell együttműködni, ha nyilvánosságot szeretne…

 

Baby K – Non mi basta più (special guest Chiara Ferragni)

 

Baby K szintén talált egy főnyeremény együttműködést ehhez a kliphez, Chiara Ferragni nevével ugyanis bármit el lehet adni, például tízszeres áron ásványvizet (true story). Még jó, hogy Chiara nem nagyon erőlteti az éneklés-dolgot.

Gaia – Chega

 

A brazil származású Gaia egy egykori olasz X-faktor résztvevő, valamint egy másik tehetségkutató (Amici) nyertese, aki idén nyáron portugálul mászott bele a fülünkbe.  A gyerek folyamatosan követeli ezt a dalt az autóban, már én is kívülről fújom.

 

Tessék készíteni a playlistet!

Facebook Comments
(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük