Folyamatos viták az asszonnyal: a házi őrizet helyett a börtönt választaná a római férfi

Meg is van a kedvenc hírem a mai napra. Egy 49 éves , házi őrizetben lévő római férfit annyira megviselték az őrizet időtartama alatt rendszeressé váló viták a feleségével, hogy úgy döntött, inkább börtönbe vonul, mintsem, hogy az asszony folyamatos zsörtölődését hallgassa.

Persze ez sem megy olyan egyszerűen, hiszen tudjuk, hogy az olasz bürokrácia lassú és labirintusszeűen ölel körül, így a dolgok felgyorsítása érdekében, hogy ne kelljen kérelmek írásával és azok elbírálási idejének kivárásával vesztegetnie idejét, megszökött a házi őrizetből, és a legközelebbi rendőrőrsre menekült. A meglepő fordulat a dologban az, hogy az esetben eljáró bíró egy karitatív szervezet gondjaira bízta a férfit.

Az elítélt az egyébként kábítószer-kereskedelem miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésének egy részét a római Rebibbia börtönben, majd tavaly májusban került házi őrizetbe. Azonban amint visszatért az otthon melegébe, az a rá háruló házi munkák, a felesége folyamatos piszkálódása és sértegetése miatt pokollá vált számára. A bénán kivasalt ruhák és az elnagyolt módon felmosott padló miatti  viták és szóbeli támadások folyamatosan erőteljesedtek egészen tegnapelőttig, amikor végleg elszakadt a cérna.

Emberünk a rendőröknek úgy nyilatkozott, hogy “Még a börtönben is jobb, mint otthon a feleségemmel. Mindent nekem kell csinálnom, és akármi is történik otthon, az mindig csak az én hibám”.

A rendőrök tudomásul vették a bejelentést, majd hivatalból eljárást indítottak emberünk ellen a házi őrizetre vonatkozó szabályok megszegése miatt. Az ügyben eljáró bíró azonban az eset különleges körülményeire való tekintettel úgy döntött, hogy a börtön helyett egy segélyszervezetnél kell majd letöltenie a büntetése még hátralévő részét.

Forrás: La Repubblica

Facebook Comments
(Visited 380 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük