Gardaland: teljes őrület a Garda-tó mellett

A hét pont úgy jött ki, hogy húsvét, és az április 25-ei munkaszüneti nap miatt gyakorlatilag egy egész hétre leállt az ország. Én ma befáradtam merő jófejségből a munkahelyre, de valójában még mindig a hét elejei hullámvasutazást pihenem.

Gardaland Olaszországban kötelező program, a legnagyobb vidámpark, családosok, és adrenalinra éhező fiatalok biztos, hogy kikötnek itt párszor életükben.  Gardaland egy hatalmas, 350.000 négyzetméteren elterülő vidámpark, amely évente majdnem hárommillió látogatót fogad. A gyereknek már hónapok óta ígérgettük, hogy elmegyünk, ez meg ugye szép szó, úgyhogy végigtomboltunk egy napot.

Vannak klasszikus nyugis játékok, körhinták, kisvonatok, ahová  mehetnek a bébik is, de találtok egy csomó haladóknak való attrakciót is. Ki lehet próbálni a szabadesést 40 méterről, vagy hullámvasutazni fejjel lefelé, 4D moziban ücsörögni, de akadnak bűvészek, vareieték, szóval minden, mi szemnek és szájnak ingere. A park egyes részei különböző tematikák közé szerveződnek: Atlantisz, Hawaii, ókori Egyiptom, kalózok, stb.

Fejjel lefelé Gardalandban

Praktikus infók: egy nap nem elég a parkra, úgyhogy jó ha előre kitaláljátok, hogy miket szeretnétek kipróbálni. A jegyet érdemes előre online megváltani itt, így valamennyivel olcsóbban megósszátok (39 euró), mintha a helszíni kasszáknál vásárolnátok meg.  Mindenhol hatalmas a sor, folyamatosan valós idejű tájékoztatást adnak arról, hogy mennyit is kell ácsorogni, és ez akár két óra is lehet. Isteni szerencse, hogy jó pénzért lehet expresszjegyet váltani, amivel kikerülhető a sorban állás. Ezek ára változó attól függően, hogy hány mutatványra enged stresszmentes bebocsátást. Az idei árlistát itt találjátok. 

Nyugis vonatozás

Természetesen mindenhol készen álnak arra, hogy még jobban lehúzzanak, lesz lehetőség pénzt adni a fényképetekért, amin éppen visítva pisilitek össze magatokat, esetleg fotóbérletet váltani, amivel egy weboldalról le tudjátok majd tölteni a nap közben készült valamennyi fotótokat. A kajával sem lesz gondotok, ha éppen nem liftezik a gyomrotok két kör között, Gardaland tele van éttermekkel, büfékkel, kioszkokkal.

Ha van még egy napotok a környéken, akkor használjátok ki az expresszjeggyel járó ingyen belépési lehetőséget a Gardaland Sealife tematikus parkba, ami egy szuper akvárium, negyven medencével, cápákkal, oroszlánfókákkal, nagyjából másfél-két órás program, a gyerekek imádják.

Aztán miután lefutottátok ezeket a köröket, csinálhattok végre valami komoly felnőttekhez illő dolgot is, mehettek Júlia mellét simogatni Veronába, rácsodálkozni Sirmione szépséges óvárosára vagy bort kóstolni valamelyik közeli pincészetbe.

Facebook Comments
(Visited 922 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük