9000 euró üti a markod, ha gyerekkel költözöl Locanába

Locana, ez a Torinótól nem messze, a Gran Paradiso Nemzeti Park területén fekvő kis falu szintén beállt a sorba. A polgármester, Giovanni Bruno Mattie úgy döntött, hogy itt az ideje megállítani Locana évtizedek óta tartó folyamatos elnéptelenedését, és itt is a mostanában oly népszerű eszközhöz kell folyamodni, így ő is egy euróért kínál felújításra szoruló ingatlanokat.

Locana a 20. század elején még 7000, ma csupán 1500 embernek ad otthont, és a születések száma évente mindössze 10, míg a halálesetek száma átlagosan negyven. Ez természetesen halálra ítéli a helyi iskolát, nem véletlen, hogy a polgármester drasztikus eszközökhöz nyúl a falu jövőjének biztosítása érdekében.

Az “egyeurós ház” kezdeményezéseket már ismerjük, tele van velük Olaszország Campaniától Calabriáig. Az adott település önkorményzata kiválaszt néhány elhagyatott, de még felújítható ingatlant, egy euróért értékesíti őket azzal a feltétellel, hogy a vásárlók ideköltöznek, és meghatározott időn belül lakhatóvá teszik, felújítják az adott ingatlant. Locana polgármestere azonban még vitt a dologba egy extra pikantériát. Azok a családok, akik legalább egy gyerekkel költöznek ide, akár 9.000 eurót kaphatnak három éven keresztül, ennek egyetlen feltétele ugye a gyerek, valamint minimum évi 6000 euró jövedelem. Igen,jól olvastátok, nem hiányzik egy nulla sem a végéről. A lehetőség külföldiek számára is nyitott, nem kötik olasz állampolgársághoz a dolgot.

Locana egyébként csodálatos környezetben fekszik Piemonte és Valle d’Aosta régiók határán, Olaszország első nemzeti parkjának, a Gran Paradisonak a területén. Ha szeretnél a környéken lakni, és velem járni decemberi magyar karácsonyi buliba vagy Kossuth Lajos szobrához március 15-én, költözz Piemontba gyerekkel!

Az Ansa olasz hírügynökség ebben a videóban részletezi Locana ajánlatát.

 

Facebook Comments
(Visited 1 735 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük