Napi színes: szívecske a Ponte Vecchio oldalán

Na tessék, ilyenek ezek a turisták. Firenzében esett meg pont tegnap, hogy egy nászutas párocska firkált a falra. De nem is akármelyikre. Az osztrák friss házasok, egy 39 éves nő, és egy 46 éves férfi a romantika toszkán fővárosában andalogva úgy gondolták, hogy a legjobb módszer szerelmük megörökítésére az lesz, hogy egy szívecskét rajzolnak a világ egyik leghíresebb hídjára, a város egyik jelképére, a Ponte Vecchiora. Nem két szerelmes tini keze van a dologban, nem is értem, hogy hogy jutott ez el az agyukig, de nem vagyunk egyformák. Szerencsénkre. Persze Firenze rettenetesen romantikus, de azért uralkodjunk magunkon!

Az irkafirka Cellini szobrának közelében esett meg, és a rongálókat hamar kézre kerítette a helyi rendőrség, egyrészt, mert pont arra jártak, másrészt pedig mert az osztrákok voltak annyira tisztességesek, hogy a szív alá még neveiket is odakörmölték. Nem akarták a véletlenre bízni a dolgot, és a tetthez alkoholos filcet használtak, nehogy elmossa az eső a romantikus gesztus nyomát.

Az alkotás ( Forrás: Comune di Firenze)

Így jár az, aki nem tartja be a civilizált élet szabályait, és képtelen tiszteletben tartani az őt vendégül látó ország kulturális örökségét: a párra akár egy évig terjedő szabadságvesztés büntetés is várhat 3000 EUR-ig terjedő bírság mellett. Szerintem még egész kedvesek voltak, én biztos adtam volna nekik egy pár körmöst is, nádpálcával, ahogy kell, hogy emlékezzenek rá, hogy a kezeinket értelmesebb dolgokra kellene használnunk.

 

Facebook Comments
(Visited 207 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük