Site icon Olaszmamma

A legjobb nápolyi pizza Rómába költözik

Pizza a nápolyi Da Michele pizzériából


Pizzáról volt már szó sokszor, hiszen az olasz élethez legalább annyira hozzátartozik, mint a magyarhoz a rakott krumpli, meg is kívántam most hirtelen mindakettőt. Azt is megbeszéltük, hogy a világ állítólag legfinomabb pizzáját Nápolyban, a Da Michele nevű évszázados hagyománnyal bíró pizzériában szolgálják fel.
Őrület, téboly, de a nápolyi pizza Róma felé nyit, Da Michelenek nyit Rómában. Volt már egy üzletük a Via Flaminián, de nem volt elég. Az új, nagyjából száz férőhelyes üzlethelyiséget a Trevi-kút közvetlen közelében alakították ki a nápolyiak. A konyha ablakai kirakatszerűen tekintenek az utcára, a járókelők nyugodtan elbámészkodhatnak a bravúros pizzasütők mozdulatait figyelve.
Az étterem  a Via dei Lucchesi 28. szám alatt vár.

Az étterem március 29-én nyitotta meg kapuit. Míg az eredeti, nápolyi pizzériában csupán két fajta pizza, marinara és margherita készül, a római étterem azért alkalmazkodik a helyi szokásokhoz, és nem utolsósorban az olasz főváros központját elárasztó turisták igényeihez, és már nem csak pizza, hanem előételek is felkerültek az étlapra, sőt olajban sült pizza is kapható. A menüt megtaláljátok a római Da Michele honlapján.

Da Michele egyébként már az olasz országhatárt is átlépte, 2016. óta Londonban, Fukuokában és Barcelonában sem kell lemondani egy jófajta nápolyi margheritáról, ha  épp arra indul be a nyálelválasztásunk.

És hogy hogyan falta be Julia Roberts Michele pizzáját az Ízek, imák, szerelmek legendássá vált nápolyi jelenetében? Így:

Akkor se aggódjatok, ha Róma és Nápoly is kimarad az idén, vagy ha érthető módon nincs kedvetek órákig szobrozni Michele előtt bebocsátásra várva, Olaszország telis tele van jobbnál jobb pizzériákkal. A legjobbakat itt soroljuk fel.



Exit mobile version