Site icon Olaszmamma

Nápolyból Sorrentóba: Campania Express


Nápolyba készülők figyelem! Azt tudjuk, hogy bár Nápolyt látni és meghalni, azért a Campania fővárosába utazó turisták nagy része azzal a nem titkolt szándékkal utazik, hogy ha túlélte a kikötőt és a spanyol negyedet, felfedezze a város környékét. A legkedveltebb kirándulások  Sorrentót ,Pompejit és a környező szigeteket – Capri, Ischia, Procida –  érintik. A sorrentói és pompeji kiruccanás most egy fokkal egyszerűbb és kevésbé embertpróbáló lesz, ugyanis a főszabály szerint utasokkal – és zsebesekkel- dugig teli helyi érdekű Circumvesuviana vasút mellé hadba állítják a Campania Express elnevezésű gyorsvonatot is. A Campania Express végállomása szintén Sorrento, ahova kényelmes és gyors vasúttal lehet így majd megérkezni. A vonat pont ma először robog ki Nápoly pályaudvaráról, és egészen október 14-ig szolgálja ki az utazókat.  Az utazás ideje Nápoly belvárosából Sorrentóba kevesebb, mint egy óra.

Sorrento tengerpartja

.

Naponta nyolc ilyen expresszvonat közlekedik majd a vonalon, és a Circumvesuviánától eltérően olyan kényelmi szolgáltatásokkal is csábít, mint a légkondi vagy a garantált ülőhely. Ha utaztatok már a csordulásig zsúfolt Circumvesuviana szerelvényein, tudjátok hogy ez szinte luxuszámba megy.  A jegyeket interneten keresztül is meg lehet vásárolni, a csupán odaútra szóló jegy ára 8 euró, a retúrért 15 eurót kell pengetni.  A Campania Express a két végállomás között megáll Pompejiben, Herculaneumban, Oplonti, Castellamare Stabia és Vico Equense állomásain is. Pompejit nem kell bemutatni, és azt is sokan tudják, hogy Herculenaem (Ercolano) is egy hasonló régészeti területtel dicsekedhet, amelyet szintén a Vezúv 79. évi kitörése temetett maga alá. Herculaneumból indulhatunk Vezúv felfedező túrára is.

A menetrendről és a jegyárakról ezen a linken találtok tájékoztatást, sőt itt meg is tudjátok majd vásárolni a jegyeket.



Exit mobile version