Site icon Olaszmamma

A világ leghosszabb pizzája


Aki a hétvégén Nápolyban jár nem mindenapi Hörömpő cirkusz világszámot láthat. Május 15-én vasárnap reggel 9-tól egészen este nyolcig pizzasütés lesz a Caracciolo sétányon. nem is akármilyen. A dagasztás-nyujtás célja, hogy megdöntsék a világ leghosszabb pizzája világrekordját. Nápoly tengerparti sétányán egy 2 km hosszú , 40 cm széles tepsiben születik majd a rekordpizza, amelyet öt, kifejezetten erre az alkalomra készített mobilsütő segítségével készítenek majd el. Öt kontinensről érkeznek a pizzasütők, csupa csúcsdarab, akik világszerte hírét vitték a pizzakészítés nápolyi hagyományának. Nem kell bemutatni a nápolyi pizza kultúráját senkinek sem, a városban készül a világ állítólag legfinomabb pizzája, amit Michele pizzériájában lehet megkószolni, és amiből Julia Roberts is falatozott már.

A parádé a Piazza della Repubblicánál indul , az amerikai konzulátus magasságából és a Castel dell’Ovónál ér véget, belépődíj nincs, és az éhes szájak ingyenes kóstolóban is reménykedhetnek. A Guiness rekordok csapata vigyázó szemei kíséretében sül majd a pizza, úgyhogy csak semmi csalás.

Érdekes módon a világ leghosszabb pizzájának jelenlegi rekordját nem Nápolyban, hanem Milánóban a 2015-ös Expón állították fel. Az a pizza  1595,45 méter hosszú és 5 tonna súlyú volt, elkészítséhez két és fél tonna pizzatésztát, 1,7 tonna mozzarellált, 1,5 tonna paradicsomot És 150 liter olivaolajat használtak fel, tálalásához 800 asztalra volt szükség. Harmincezren falatoztak belőle.

 



Exit mobile version