2. fázis: a konkrét szabályok a koronavírussal való együttéléshez Olaszországban

No, beszélt tegnap Conte atyánk, nagyon csűrte-csavarta a mondanivalóját, hogy többnek tűnjön az a kevés, amennyivel változik az életünk május 4-től. Május 4-én elkezdődik az ipari termelés, újraindulnak az építkezések és az ehhez kapcsolódó nagybani kereskedelem, a textil-és ruhaipar, autóipar, üveg-és bútorgyártás, bányászat. Ezek az üzemek már április 27-től végezhetnek olyan tevékenységet, ami a május 4-ei induláshoz szükséges.

A 2. fázis szlogene, “Ha szereted Olaszországot, megtartod a távolságot”.

Régión belül munka vagy egészségügyi okokból vagy más sürgős esetben mozoghatunk, de már a rokonokat is meglátogathatjuk, feltéve ha ebből nem lesz túl nagy csoportosulás, és ügyelünk a biztonsági távolságra. Régiók között továbbra is csak munka vagy egészségügyi okból és egyéb sürgős esetekben engedélyezett a mozgás, de már el lehet indulni saját lakóhelyünk felé (ha valaki a blokád előtt ideiglenes tartózkodási helyén ragadt például). Kinyitnak a parkok és ligetek, de itt sem lehet tömegelni, a játszóterek is csak akkor lesznek nyitva, ha lehetséges a biztonsági távolság fenntartása. Végre lehet a szabadban sportolni távolsági korlátozások nélkül is, azaz már nem csak a lakhelyünk 200 méteres körzetében, de eközben 2 métert kell tartani a többi sporttárstól. Zárt ajtók mögött beindulnak az egyéni sportágak edzései is.

Nem hagyhatja el otthonát senki, akinek 37,5 foknál magasabb láza, és légzési nehézsége van.

 

Május 18-án szintet lépünk: kinyitnak a kiskereskedelmi egységek,a könyvtárak és a múzeumok.

Nyitnak a templomok is, de mise nélkül, és temetni is lehet majd, de nem lehetnek jelen 15 főnél többen, és ezek is csak a szűk családból.

Az étterembe, bárba, cukrászdába továbbra sem ülhetünk be,egészen június 1-jéig, de elvitelre már dolgozhatnak (eddig csak házhozszállítás volt, most már mi is elmehetünk érte, wow).

Kozmetikusok, fodrászok, masszőrök június 1-jéig stand by-on vannak.

Olaszországba érkezőknek, az új rendelet egy cikke az Olaszországba való beutazást is érinti: az utasnak a beszállásnál át kell adnia a szállítónak egy nyilatkozatot az utazás céljáról, valamint be kell jelenteni, hogy milyen lakcímen fog tartózkodni, ahol 14 napos önkéntes karantént kell töltenie, és le kell jelentkezni az egészségügyi szerveknél.

A betegek számának alakulását árgus szemekkel figyelik, ha valahol nagyon felfelé indulna meg a görbe, azonnal közbelépnek és lezárják a területet. Nem engedhet meg magának az ország még egy lockdownt.

Nekik még nincs restart.
Facebook Comments
(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük