Meglépett a házi őrizetből, hogy megnézze a karácsonyi fényeket

Itt van az adventi időszak, a szívünkben és lelkünkben szeretet, melegség, család. Ünneplő ruhába öltöznek a városok is, mindenhol kigyulladnak a fények, a tereken felállítják a karácsonyfákat, szaporodnak a vásárok, gőzölög a forralt bor. Faenza városában a Piazza del Popolo-n gyúltak ki az ünnep fényei.

 

Ki akarna mindebből kimaradni? Nem akart lemondani a karácsonyi forgatagról az a 24 éves házi őrizetben levő elítélt sem, akinek otthonában tegnap tartott éppen ellenőrzést  a faenzai csendőrség egyik egysége. Az elítélt az ellenőrzés időpontjában nem volt a kijelölt tartózkodási helyén, ott csak húszéves testvérét találták a rend őrei, aki próbált falazni a bratyónak és úgy tájékoztatta őket, hogy bátjya csak leugrott kidobni a szemetet. A hatóság erre természetesen azonnal az illető  keresésébe fogott, és hamarosan elő is került a keresett személy, amint épp a közeli Piazza del Popolo felől rohant haza.

Az egyértelműen zaklatott állapotban levő fiú bevallotta, hogy csak azért merészkedett távol az otthonától, mert nagyon kíváncsi volt a teret díszítő karácsonyi fényekre és dekorációkra.

Értem én, hogy az embert könnyedén magával ragadja a túlcsorduló karácsonyi hangulat, de azért van amikor nem árt ezt féken tartani. Emberünknek a jövőben valószínűleg nem kell kétszer meggondolni, hogy mikor hagyja el az őrizet helyszíneként kijelölt lakást,mert ezek után rácsok mögül fog tekinteni egy sokkal sivárabb látvány felé.

Egyébként meg mindig baj van ezekkel a házi őrizetesekkel. Emlékeztek arra az alakra, aki inkább börtönbüntetést kért a hatóságoktól, mert nem bírta otthon a zsörtölődő feleségével?

Facebook Comments
(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük