Túlzsúfolt Velence, a CNN Torinót javasolja

Dagad a melle Torinónak és egész Piemont régiónak, ugyanis a CNN egy ma megjelent cikkében a piemont régió székhelyét ajánlja Velence túlzsúfolt sikátorai alternatívájaként az Olaszországba utazóknak. A CNN a cikkben sorra vesz húsz olyan európai várost, amit még elkerülnek a turisták hordái, de vannak olyan izgalmasak, hogy simán ugyanakkora élményt nyújtanak, mint túllihegett társaik.

Torinó szépségét többször megénekeltem már, és nem, nem csak elfogultság miatt, higyjétek el, hogy gyönyörű. Nem béna, jeellegtelen északolasz metropoliszként kell elképzelni, mint mondjuk Milánót, hanem egy elegáns, mozgalmas csodaként. A külföldi látogatók még mindig  kicsit alulbecsülik ezt a szuper olasz várost, de az olaszok már tudják, hogy mitől döglik a légy: a Torinóba látogató turisták száma  az utóbbi tíz évben 32 %-al emelkedett, azok száma akik legalább három éjszakát töltöttek itt, 12%-al nőtt. A látogatók 70%-a Olaszországból jön, de a külföldiek száma is növekvő tendenciát mutat:  elsősorban az Egyesült Királyságból (+18,4%), Franciaországból (+15,8%) és Németországból (+5,2%) érkezik egyre nagyobb számban turista.
Kihagyhatatlan a Nemzeti Mozimúzeumot vendégül látó Mole Antonelliana, a város jelképe, Superga bazilikája, az Egyiptomi Múzeum fantasztikus gyűjteménye vagy a Savoyai-család királyi rezidenciái, amelyek egyébként az UNESCO Világörökségének is részét képezik.  Torinó pezseg!
A torinói királyi palota
Piemont konyhaművészete fenomenális, a kávézási hagyományairól elég annyit megemlíteni, hogy olyan világszinten elismert kávék készülnek itt, mint a Lavazza és a Vergnano, de alkoholizálni is szeretünk itt,  itt született a Martini is, a borokról pedig regényt lehetne írni.
A CNN nem tévedhet, úgyhogy jöjjön mindenki Torinóba, bónuszként lehet nálam aludni. Ja, és a CNN listájának másik érdekessége, hogy magyar város is felkerült rá, úgyhogy ha a torinói séta nem jön össze, nem kell búslakodni, a debreceni talán sikerülni fog.
Facebook Comments
(Visited 618 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük