Site icon Olaszmamma

Dolce & Gabbana panettonéhoz adja a nevét


A divat és a konyhaművészet Olaszország két legfontosabb mozgatórugója. Az olaszok élnek-halnak a divatos göncökért, és mindennél fontosabb a gasztronómia. Miért is ne szövődne szorosabb kapcsolat az asztal és a divat között? A 2018-as karácsony egyik legexkluzívabb újdonsága a Dolce & Gabbana által jegyzett panettone. A mondén kuglóf egy híres szicíliai cukrászattal, a Fiasconaróval együttműködésben készül, a belbecs nyilván az ő érdemük, míg Dolce & Gabbana a külcsín iránt felelős. A Dolce & Gabbana panettone két variációban készül: egy fehér csokoládéval borított, pisztáciakrámmel töltött, és egy citrusos- sáfrányos ízesítésben, így esik meg az, hogy a tipikus milánói édesség a legdélebbi olasz régió ízvilágával kényeztet. Két fajta kiszerelést dobnak piacra: az egyik egy kilós, a másik 100 grammos mignon.

A márkajelzésen és az egyébként biztosan kiváló ízen kívül a csomagolás is meglehetősen izgalmassá teszi a panettonét, az azt tartalmazó fémdobozon a márka élénk színeit és motívumait fedezük fel, amelyeket a jellegzetes szicíliai szekerek, és a bábszínház figurái ihlettek. Természetesen nem futunk bele a designos panettonéba minden Auchanban, csak gondosan válogatott üzetekben, és a www.dolcegabbana.it honlapon keresztül lesznek elérhetők.

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy Dolce & Gabbana a konyha felé kacsintgat, tavaly ők tuningolták fel a Pastificio Di Martino tésztagyár termékeinek csomagolását. Itt is, mint a panettone esetében az olasz életérzést kívánták visszaadni a dekorációval. A divattervezők ezen kívül együttműködtek a mutatós háztartási gépeket gyártó Smeg céggel, eből született a Sicily is my love kollekció, amely szintén színpompás darabokkal, hűtővel, kenyérpirítóval, narancspréssel, stb. csábítgat.

 

 



Exit mobile version