Site icon Olaszmamma

Nyakunkon a Starbucks


Egy ideje már riogatnak azzal, hogy a Starbucks, mondom, a STARBUCKS Olaszország felé nyit, és most úgy tűnik, hogy tényleg nincs menekvés. Howard Schultz franchise cégének 34 évig kellett gyűjteni a bátorságot ahhoz, hogy a kávézólánc első olaszországi üzletét beindítsa. Olaszország lesz a 75. ország, ahol nyit a Starbucks, és Milánó lesz a helyszín.

A Starbucks alapító mindig is azt gondolta, hogy az olaszok nem reagáltak volna túl jól a műanyag poharakba töltött többdecis túlárazott és felhígított kávékra, de most úgy érzi, hogy itt az idő, hogy az olaszok is amerikai kávét igyanak. Az olaszok! Pont az olaszok, akiknél a kávézás szertartás, akiknél minél rövidebb egy kávé, annál jobban megbecsülik, akiknél még az is vita tárgya, hogy hogy mosogassuk el a kotyogós kávéfőzőt, már ha egyáltalán.

Persze az olaszok is sok mindenben rugalmasabbak már, ők is az Amazonon vásárolnak, Halloweenkor beöltöznek, gyorsétterembe is járnak, de a kávé azért mégiscsak a kávé…

Az első olasz Starbucks hol máshol, mint  Milánóban fogja megnyitni kapuit a Piazza Cordusion. A start dátuma már egyáltalán nem távoli, szeptember 7-én már öblös papírpohárból ihatják az amerikai kávét a milánóiak. A 2300 m2-es kávézónak otthont adó ódon postaépület homlokzatán már óriási plakát ordítja világgá, hogy Howard Schultz álma válik itt valóra. Persze az olaszok száját nem lehet egy sima kávézóval betömni, az első üzletben helyben fogják pörkölni a kávét.

Milánóban még legalább két üzet nyílik majd, egyik Malpensa repterén. A második olasz város, ahol a jenkik landolnak pedig Róma lesz, de mi sem ússzuk meg sokáig, mert már Torinóban is keresik a megfelelő üzlethelyiséget. Kiderül hamarosan, hogy a Vergnano, Lavazza és Costadoro otthonában mennyire sikerül megvetniük a lábukat.

 



Exit mobile version