Site icon Olaszmamma

Sfogliatella világrekord Nápolyban


Nápolyban már megint nem bírnak magukkal. Nem elég nekik, hogy övék a világ leghosszabb pizzájának Guinness rekordja, újabb helyi finomsággal, az egyik kedvenc süteményemmel, a sfogliatellával is hencegnek egy kicsit. A sogliatella egyike a legfinomabb olasz édességeknek Május 25-én lehet asszisztálni a világrekord-kísérlethez, ha éppen olyan szerencsétek van, hogy a Vezúv lábánál hesszelgettek éppen. Ekkor fog kisülni a világ legnagyobb sfogliatellája.

A sfogliatella egy hagyományos , sokrétegű,kagylóalakú nápolyi süti,  kívül isteni ropogós, belül ricottával töltött. Reggelire egyenesen mennyei manna. A történeti kutatások szerint a sfogliatella Salerno közelében született a Santa Rosa Da Lima konzervatóriumban, maradéok felhasználásával. Majd 1818-ban keveredett el Nápolyba, amikor Pasquale Pintauro cukrász megszerezte a receptet, és kitalálta hozzá a jellegzetes formát és a leveles hajtogatási módot.

A rekordkísérlet helyszíne a Piazza Garibaldin talállható Cuori di Sfogliatella cukrászda. Antonio Ferreri cukrászmester és csapata komoly ünnepséget ajándékoznak a várossal, ahol a világrekord felállítása mellett aznap minden a sfogliatelláról szól majd: színházi előadások, kóstolók, a sütemény történetének bemutatása, szóval igazi fesztivál lesz ez.

A rekdordsfogliatella elkészítéséhez 20 kiló búzadarát, 30 kiló ricottát, húsz kiló cukor és hat kiló kandírozott narancsot használnak majd fel, és ezekból elvieg egy 75 kilós finomság sül majd ki a direkt erre az akalomra felállított sütőben.

Alapvető információk az eseményről:

 

Mikor?2018.  május 25-én, pénteken 15:00 és 18:00 között

Hol?: Piazza Garibaldi, 93/94, Cuor di Sfogliatella cukrászda

Az esemény Facebook-oldala pedig itt.



Exit mobile version