Site icon Olaszmamma

Napi sztori: Loren a rács mögött


Az megvan, hogy Sophia Loren , a világ egyik legszexisebb dívája, a mediterrán nőideál maga, 1982-ben 17 napot töltött börtönben adócsalás miatt? Loren a casertai börtön vendége volt, és a smasszerek a mai napig emlegetik, hogy egy díva mindig díva, még akkor is, ha éppen szorul a hurok, hiszen Sophia a börtönben is tűsarkút és műszempillát viselt.

Sophia érkezésének időpontjában a börtön egyébként nem túl serény személyzete teljes látszámában vonult fel, még azok is ott lebzseltek, akiknek már véget ért az aznapi műszak, vagy aki épp szabadságon volt.  Hiába, szorgos nép ez az olasz. Loren egy méregzöld Valentino lenkosztümben érkezett, elegánsan, magassarkú cipőben, így mindenkinél majdnem egy fejjel magasabb volt. Igazi díva. Amikor leadta ékszereit- vastag karperecet, gyűrűjét-  a személyzetnek, laza eleganciával nyugtatta a jelenlevőket, hogy mind hamisítvány, hiszen aranyat már senki sem visel.

Lopen példás börtönlakó, nincsenekkülönleges kérései, nem panaszkodik, mindenkivel udvarias, de nem túl beszédes; napjait újságolvasással, tévézéssel, és levelek százainak megválaszolásával tölti, zöldséget és gyümölcsöt eszik. A börtönben töltött idő alatt Sophiát sem férje, sem gyermekei nem látogatták meg, egyedüli látogatója  a testvére volt. Telefonon viszont annál többen keresték, köztük az örök partner Marcello Mastroianni.

1982. június 5-én szabadult, és csodálatos módon kezelte a helyzetet, a börtönben töltött időszak egyáltalán nem tépázta meg hírnevét. Az pedig külön hab a tortán, hogy az olasz Legfelső Bíróság egy közel harminc évig tartó eljárási huzavonának vetett véget ítéletével,mely szerint Sophiának nem is kellett volna börtönbe vonulnia, és az adócsalásért végső soron könyvelője volt felelős.

Loren elhagyja a casertai börtönt



Exit mobile version