Site icon Olaszmamma

Nálad vagy nálam?

Forrás:flickr,dan masa


Szegény olasz fiatalok harminc alatt szinte kizárt, hogy megengedhetik maguknak ezt a kérdést. Az olaszok eleve elég későn költöznek el otthonról, így volt ez már a sokat emlegetett gazdasági válság előtt is, most pedig hatványozottan is igaz a dolog. Emlékeztek még az olasz macsókra, akiknek reggel anya készíti oda a kávét meg a sütit az asztalra, és egyszemélyes ágyon alszanak a szülői házban?
Még ha van is munka és vele együtt normális fizetés (mert a kettő Olaszországban nem feltétlenül jár együtt), lakáshoz jutni nem egyszerű, a bankok elzárták  a csapokat, a hitelhez olyan feltételeket támasztanak, amelyeket elég nehéz megugrani.
A lényeg a lényeg, hogy az olasz minimum harmincéves koráig otthon lakik, és nem dorbézolhat szabadon saját otthonában. Cserébe viszont Olaszországban annyi autó, ahány jogosítvány, egyszóval ha jogsid van, akkor valószínűleg autó is tartozik hozzá, így adott az alternatív megoldás, ha nem kívánod, hogy a vad ölelkezések közben papa átdörömböljön a falon, hogy csend legyen .
Az olaszok valójában mindig is szerettek autóban szexelni, gyakorlatilag minden városban megvan az a környék, ahol esténként szép katonás sorban parkolnak a bepárásodott üvegű, vagy újságpapírral belülről letakart szélvédőjű autók. Ez a csodás hagyomány még a hatvanas években született, amikor az olasz kormány bezáratta a bordélyházakat, és jobb híján az autók kezdtek a szerelmi légyottok helyszíneként szolgálni.
Egy 2012-es felmérésből megtudhatjuk, hogy az olaszok 80%-a egyáltalán nem veti meg a szexet a kocsiban. E felmérésből kiderül az is, hogy a 25 éven aluliak a hátsó ülést, a 35-45 év közöttiek az első üléseket részesítik előnyben, míg a 25-35 év közöttiek a motorháztetőt preferálják. A 45 év felettiek viszont inkább kerülik az autós akrobatamutatványokat.
Ami a földrajzi megoszlást illeti, a hátsó ülést leginkább Cagliari lakosai, másodsorban a milánóiak, majd őket követően a torinóiak kedvelik. A firenzeiek szeretnek leginkább a szabad ég alatt szeretkezni, ami fura, mert pont itt garázdálkodott a firenzei rém, aki kifejezetten autóban szerelmeskedő párokat gyilkolt sorra.. A legexhibicionistábbak pedig a rómaiak, akiknek nem okoz gondot a városközpontban megejteni az aktust, kedvelt helyszín például a Colosseum.
Amikor a témában kutakodtam a neten, elég sok olyan oldalba belefutottam, ami jogi tanácsokat ad ezekre az esetekre, azaz, hogy hogyan is lehet úgy autóban szexelni, hogy az ne merítse ki a közszeméremsértés tényállását. A legfőbb lecke az, hogy  bepárásodott üvegek nem nyújtanak elegendő védelmet, takarjuk le az ablakokat újságpapírral.
Ezek itt igazából csak tények, nekem semmi bajom a jelenséggel, sőt kifejezetten viccesnek találom a szép fegyelmezett rendben sorakozó autókat, de azért szeretném, ha az én gyerekem az egészséges szexuális fejlődés érdekében inkább azt kérdezné majd, hogy: „Nálad vagy nálam?”


Exit mobile version