Site icon Olaszmamma

Szardíniáról érkezik a nyári panettone

dav


A panettonét nem kell bemutatni egy olaszmániásnak sem, nem maradhat el a karácsonyi asztalokról, örök vetélytársával a pandoroval együtt. Most azonban végre nyáron is legálisan élvezhetjük. Az édesség ötlete Szardíniáról származik, egész pontosan a Berchidda városkájában található Rau cég üzemében ötlötték ki. A nyári panettone csillag alakú, és az olasz lockdown utáni újraindulást ünnepli.  Az alakja, és a neve, Istella, ami szárdul a csillagot jelenti, a sziget éjszakai egére emlékeztetnek.

Kovász, természetes összetevők, ősz-és sárgabarackos, valamint citromos töltelék, amelyet kiválóan kísér egy adag fagylalt vagy egy gyümölcssaláta.  Egy optimizmussal teli termék ez, amellyel a cég a háta mögött kívánja  hagyni az utóbbi hónapokat, és bizakodással tekint a jövő felé, hiszen pont ez a nyári finomság járult hozzá ahhoz, hogy alkalmazottai ismét teljes létszámban dolgozhassanak.

A következő héttől már online is meg lehet vásárolni az édes szárd csillagot. A gyártó reméli, hogy ezzel a különlegességgel nem csak Berchidda, hanem az egész sziget  újraindulásához is hozzájárulnak a COVID-19 által okozott gazdasági válságban, ami természetesen különösen súlyosan érint egy olyan régiót, mint Szardínia, ahol a gazdaságban kiemelt szerepe van az belföldi és nemzetközi idegenforgalomnak.

Nem csupán Szardínián gondoltak azonban a panettone karácsonyi szezontól való függetlenítésére. Rómában július 30-án rendezik az „Il Panettone d’Estate”, azaz a nyár panettoneja nevű rendezvényt, ahol a szektor apraja-nagyja megjelenik, és négy kategóriában versenyeznek termékeikkel.

 

A „Panettone Tradizionale Award” a legjobb hagyományos panettonét, a „Panettone Estivo Award” a résztvevők kreativitását, a „Packaging Award” a legjobb csomagolást díjazza majd. A „Panettone Social Summer Award” pedig a legjobb közösségi médiában folytatott kampányt illeti majd. A zsűriben nemzetközi hírnévnek örvendő cukrászok, újságírók, oktatók, kritikusok vesznek majd részt, élükön   Nicola Fiasconaro cukrászmesterrel. Ő volt az , akineka nevéhet Dolce & Gabbana panettonéja fűződik, és akinél életem legfinomabb pisztáciás cornettóját ettem Castelbuonóban. Az értékelést élőben lehet majd végigkövetni az esemény Facebook-oldalán: „Il Panettone d’estate”.

 

Éljen a nyári panettone, éljen Olaszország!

 



Exit mobile version