Site icon Olaszmamma

Kalóz zászló a homlokzaton, az ISIS-től retteg a környék


Új év, új hülyeség, amiből Olaszországban sem szenvedünk hiányt. Miközben próbálok visszazökkeni a karácsonyi ünnepek után a munka világába meg a napi rutinba, muszáj néha sajtószemlét tartanom, és milyen jó is ez. Soha nem bukkannék ilyen idióta esetekre, ha éppen nem partravetett halként szenvednék az íróasztalomnál. Most nem karácsonyi mámorban szenvedő házi őrizetesekről vagy az asszony helyett inkább a börtönt választó elítéltekről lesz szó,de a sztori most is felettébb mókás.

Szóval Milánó tőszomszédságában, Sesto San Giovanniban járunk, ahol tegnapelőtt egész komoly riadalmat keltett egy ártalmatlan kislány. A helyi  rendőrség több bejelentést is kapott ugyanabból az utcából (egész konkrétan a Via Edison volt a helyszín), melyek pontosan ugyanarról az esetről számoltak be. A lakók szinte halálra rémültek, az idegek pattanásig feszültek a környéken, amikor ez egyik lakóépületre valaki kifüggesztette az Iszlám Állam, az Isis zászlaját.

 

 

A rendvédelmi szervek szorgos képviselői természetesen azonnal a helyszínre érkeztek, már csak azért is, mert a jelenlegi feszült iráni helyzetben ez abszolút indokoltnak tűnt. A rendőrök azonnal végrehajtották a szükséges ellenőrzést a gyanús lakásban, és a rettegés nyomban alábbhagyott, sőt kabaréba ment át a dolog. A lakásban ugyanis semmi aggodalomra okot adó körülményt nem észleltek, sőt kiderült, hogy a közfelháborodást és reszketést okozó lobogó nem más, mint egy játéknak használt klasszikus kalóz zászló koponyával és egymást keresztező csontokkal (az úgynevezett Jolly Roger), amit egy tizenegy éves kislány tűzött ki a falra.

Mit lehetne erre mondani? Jobb félni, mint megijedni, de azért néha húzzunk szemüveget.

 



Exit mobile version