Site icon Olaszmamma

Olaszország legjobb Instagram helyszínei


A Facebook-korszak  letűnőben, tarol az Instagram, influencerek pózolnak folyamatosan a világ minden pontján, tűsarkúban sziklaszirten, pohár pezsgővel a sivatagban. Olaszország persze tökéletes díszlet ehhez az ideálisra filterezett instant világhoz.  Megmutatom, hogy hol készülnek a legmenőbb Instagram posztok Csizmaországban.

Reggia di Venaria Reale – Piemont

Venaria Reale kastélya Torinó tőszomszédságában található. A Savoyai királyi család csodálatos rezidenciájának egyik terme, a Galleria Grande, amely a király és  a trónörökös lakását kötötte össze, számtalan poszt színhelye. A padló tökéletes geometriája,  a hatalmas ablakokon beáradó természetes fény rengeteg sokszívecskés posztnak adott otthont.

Lago di Resia harangtornya – Val Venosta

A Venosta-völgyben bukkanunk rá erre a szuperizgalmas helyre, amiről már korábban is írtam. A Lago di Resia az a tó, amelynek egy harangtorony nőtt a közepére. A történet persze ennél prózaibb, ugyanis egy duzzasztó építése miatt árasztották el az itteni falvakat, amelyekből ma már csak ez a torony látható.

S. Giovanni temploma Ranuiban – Val di Funes

Nem kell túlságosan eltávolodnunk a Lago di Resia tavától és máris Ranuiban találjuk magunkat, ahol fenséges hegyek lábánál egy magányosan álldogáló barokk templom előtt eshet le az állunk.

Lago di Braies – Bolzano

A Lago di Braies tó igazi szupersztár. Nyáron smaragdszínben pompázik, télen jég és hó borítja, de minden évszakban tökéletesen megkomponált képeslapnak tűnik.

Libreria Acqua Alta – Velence

Még egy pillanatra maradjuk Észak-Olaszországban, mert nem mehetünk el szó nélkül Velence mellett, de most nem olyan klasszikusokról lesz szó, mint a Sóhajok hídja vagy a Dózse Palota, hanem az Acqua Alta könyvesboltról, ami a dagály érkezésekor a kanálisok részévé válik.

Abbazia di San Galgano – Siena

Nyilván semmilyen olasz témájú ranglista nem születhet meg Toszkána említése nélkül. Drága Instagrammerek, vegyétek célba a siénától kb. 30 km-re fekvő, mennyezet nélküli San Galgano apátságot. Falai pazar keretet adnak a toszkán égboltnak.

Tempio del Valadier – Marche

Ancona megyében járunk. a Valadier templom Frasassi barlangjainak közelében helyezkedik el, csak gyalogosan érhető el, és maga is egy barlang belsejében épült. Elképesztő építészeti remekmű.

Casina Vanvitelliana – Bacoli

Nápoly közelben járunk, a Fusaro tó egy aprócska szigetén, Bacoli városkájában, ahol egy elegáns fehér villa kápráztat el. A szárazfölddel csak egy pici fahíddal van összekötve, és különösen alkonyatkor varázslatos .

 

via Instagram @_twice.r

Polignano a Mare – Bari

Egy igazi klasszikus: Polignano a Mare strandja Barihoz közel található.Sziklaszirtre épült házak által körbevett tenyérnyi tengerpart, kristálytiszta tengervíz. Meseszép.

Spiaggia dei Conigli – Lampedusa

A Lampedusán található Isola dei Conigli parját folyamatosan Olaszország és  avilág lgeszebb tengerpartjai között tartják számon, nem meglepő az sem, hogy az Instagramon is tarol. Felesleges itt bármilyen filter, úgy, ahogy van, csúcs!

 



Exit mobile version