Site icon Olaszmamma

Rémálom vagy valóság? Az olasz miniszter félrelép


Az olasz karácsonyi szezon megérkeztének vitathatatlanul az egyik legbizonyosabb jele, hogy megjelenik a mozikban az adott év rettenetes olasz karácsonyi vígjátéka, az aktuális cinepanettone (a név természetesen az elmaradhatatlan ünnepi édességre utal). Rendszerint messziről elkerülöm ezeket, mert nem hoz lázba, ahogy kivénhedt olasz komikusok és formás popsijú, színészi tehetséggel véletlenül sem gyanúsítható,önmagukat azért mégiscsak színésznőként definiáló csajok  egzotikus helyszínen történő ripacskodása. Aztán mit ad Isten, ma, amikor épp ebéd utáni kajakómában klikkelgettem jobbra-balra az interneten, szembe jött velem valami egészen zavarbaejtően perverz dolog.

Az idei cinepanettone gyakorlatilag A miniszter félrelép olasz változata. Bizony: a miniszter félrelép. Ráadásul nem más adta hozzá a nevét, mint a Netflix, úgyhogy ezt már én sem fogom megúszni. Egyébként is be kell vallanom, hogy azért okoz némi hazafias örömöt, hogy egy olasz filmben folyamatosan Budapest legszebb arca kacsintgat felém, a Parlamenttel,  a Duna-parttal,a Lánchíddal és társaikkal. A dögös vörös Dobó Kata helyett a bögyös szőke Martina Stella dobja le a rucit a szállodai szoba ajtófélfájának támaszkodva, és a sztori természetesen nem Kern András, hanem egy Budapestre látogató olasz delegáció körül zajlik. A hotel pedig nem az Astoria, hanem ha jól láttam akkor a Gellért. A magyar kiválóságokat az Olaszországban is népszerű Osvárt Andi képviseli, de feltűnik benne az olasz-magyar barátság legjelentősebb alakja, Rocco Siffredi is. A netflixes bemutató időpontja december 7. Ezt nem hagyhatom ki. Addig is tessék beérni az előzetessel:

UPDATE: jelentem, hogy megnéztem, és pont azt lehet várni tőle, amit gondoltam. Csak amiatt bírtam ki a stáblistáig, mert jól néz ki benne a Gellért. A filmet erre tessék keresgélni. 



Exit mobile version