Site icon Olaszmamma

Így alakulnak az ingyenes olasz múzeumi napok 2019-ben


Élek-halok a kultúráért, vallom, hogy az olaszországi élet egyik legfantasztikusabb eleme, hogy már az utcán sétálgatva szívjuk magunkba a történelmet, mindenhol fantasztikus építészeti és művészeti emlékek vesznek körül. Az utóbbi évek egyik legjobb kezdeményezése volt az ingyenes múzeumlátogatás a hónapok első vasárnapján. Most új a kormány, nyilván sepregetnek egy kicsit, vannak változások ezen a téren is, méghozzá úgy tűnik, hogy egész érdekesek. Alberto Bonisoli kultuszminiszter bejelentése szerint a következő újdonságok várják a kultúrára szomjazókat 2019-ben.

Az állami múzeumok naptárába a miniszter  húsz ingyenes napot vésett be, és ezek nem feltétlenül esnek majd vasárnapra, sőt. Az ingyenes havi első vasárnapok csak az október és március közötti időszakban maradnak meg, a fennmaradó napok elosztása pedig az adott múzeum igazgatójának döntésétől függ majd. Hab a tortán, hogy március teljes első hetében ingyenesen látogathatjuk a kezdeményezés által lefedett múzeumokat.  A napok szabad elosztása a várakozások szerint lehetővé teszi majd, hogy a kevésbé látogatott napokon növeljék a forgalmat, esetleg ezekre a napokra tereljék azt a túlterheltebb időszakokról.

A minisztérium kedvezményes, 2 eurós belépti díjat is javasol a 18 és 25 év közötti fiatalok számára. Szóval, tessék nyitott szemmel járni, és ha túlteng Bennetek a kultúréhség, akkor március első hetére mindneképp tervezzetek be egy utazást valamelyik olasz városba, hogy úgy rendesen kihasználhassátok az akciót.

 

 



Exit mobile version