Site icon Olaszmamma

Fél tonna levél a garázsban: amikor a postás egyszer sem csenget


Az olaszok nem mindig a munka hősei, mondtam már, hogy imádják a sztrájkot, a kávészünetet és társait. Egy Vicenza közelében élő postás most azonban egy kissé túllőtt a célon, nyolc évig nem ment kézbesíteni vagy legalábbis úgy döntött, hogy nem kell neki mindent házhoz vinnie, és összesen fél tonna levelet halmozott fel a  garázsában.  Jól van na, hát nem volt kedve. Mi sem mindig dalolva igyekszünk a munkahelyre. Az más kérdés, hogy ehhez hasonló is csak Olaszországban történhet meg, hogy egy munkáltatónak nyolc évig nem túnik fel egy ilyen szintű hanyagság.
A pontosan 573 kiló küldemény között van telefonkönyv, választási kampányok szórólapjai, számlák, bankszámlakivonatok. Végtelen az arzenál. 2010. óta dugta el a kézbesítendő küldemények egy részét az 56 éves nápolyi származású postás. A rendőrség szerint precedens nélküli az ilyen mértékű kötelességszegés. A turpisságra a vicenzai hulladéklerakó alkalmazottai lettek figyelmesek, amikor 25 , az olasz posta tulajdonában álló jellegzetes sárga dobozt fedeztek fel a szemétben, amelyek ráadásul mind ugyanannak a garázsnak az ürítése során kerültek a szeméttelepre.

Amikor már nem volt elég hely a garázsban, a postás bácsi saját nappalijában kezdte el dugdosni a postát, a könyvespolcon, a tévé mellett. A rengeteg levél elszálításához kamionra volt szükség, és azok először a Vicenzai Postahivatalba mennek, ahol átvizsgálják őket.  Ezután a kézbesítetlen postát most eljutatják ugyan a címzetteknek, bár azok nem tudom, hogy mit kezdenek a 2010-es sárga csekkekel és telefonkönyvekkel, amikor közben nagyjából már meg is szűnt a vezetékes hálózat.

 



Exit mobile version