Site icon Olaszmamma

Pesto a retikülben


Nagy általánosságban elmondható, hogy a repülőterek biztonsági ellenőrzésén legtöbbször bicskák, vagy folyadékokat tartalmazó flakonok akadnak fenn. Kivétel ez alól a genovai Cristoforo Colombo reptér, ahol a leggyakrabban pestós üvegcséket koboz el a zord biztonsági személyzet.

Egy genovai tartózkodás elmaradhatatlan része minimum egy nagy adag pestós trofie elfogyasztása, nem csoda hát, hogy az idelátogatók szeretnének haza is vinni a világszerte ismert genovai szószból.

Mindannyian tudjuk, hogy Olaszországban nem vicc az étel, a gasztronómiai hagyományokat jobban tisztelik, mint az etikettet, nem meglepő, hogy addig ficánkoltak a genovaiak, hogy elérték, hogy június 1-től kézipoggyászban repülhet a pesto, akkor is, ha meghaladja a misztikus 100 ml mennyiséget.  Ez természetesen csak a genovai reptérről induló járatokra igaz, és persze itt is be kell tartani bizonyos szabályokat.

Az üvegcséket el kell látni a kezdeményezéshez csatlakozó üzletekben beszerezhető  matricával, amely 50 centet kóstáll. A matricán rövid, de velős felirat: Il pesto é buono (A pesto finom). Az üvegeket speciális ellenőrzésnek vetik alá, majd ideális esetben visszakerül az utashoz.  A kezdeményezés célja egyrészt a pesto promózása, másrészt az ebből származó bevétel egy részének a Flying Angels Onlus jótékonysági szervezet támogatása. A szervezet célja a súlyosan beteg gyermekek eljuttatása a különleges ellátást nyújtó kórházakba.

A matrica

 

A genovai reptér boldogan döngeti a mellkasát, az utasok elégedettek, hogy  a nagyi szósza akkor is célba érhet, ha épp nincs feladott poggyászunk.

 



Exit mobile version