Site icon Olaszmamma

Egyszer élünk: Olaszország legdrágább strandjai


Javában tombol a nyár, és a legtöbben még el sem indultak, de már nyakunkon az augusztusi csúcs. Nézzünk szét a pénztárcánkban, majd vessünk egy pillantást az alábbi listára, amelyben egy olasz fogyasztóvédelmi szervezet a legdrágább olasz strandokat sorolja fel. Nehogy a gatyánk menjen a napernyőre.

A jó hír az, hogy a méregdrága strandokon az árhoz passzoló szolgáltatásokat kapunk. XXI. század van kérem szépen, nem elégedhetünk meg két csoffadt napággyal és egy napernyővel, ezeken a helyeken már alapvető kellék a wifi, a telefon töltésére alkalmas dugalj az ernyőnknél, ahová csini pincérek hozzák helybe  a frissítőinket. A napernyőket és nyugágyakat pedig sátrak, baldachinos ágyak, személyre szabott fürdőlepedők váltják fel, ékszereinket széfben tárolhatjuk a csobbanás idejére. Egyes helyeken akár 355 euórt is költhetünk egy tengerparti napra.

Nézzük tehát, hogy merre dúl a luxus, hol kell legjobban kinyitni a bukszát. Következzenek Olaszország legdrágább strandjai:

Velence – 1 napágy, 2 nyugágy, kisasztal, 4 szék, 3 fürdőlepedő akár 355 euro egy napra. Bolondnak is megéri, hát még nekem.

Forte dei Marmi  – Ezen a neves toszkán üdülőhelyen egy négyszemélyes sátorért, széffel, asztallal, négy székkel, paddal, 2-2- nyug-és napággyal, 4 fürdőlepedővel 290 euróra rúghat egy nap strandolás.

Marina di Pietrasanta –  ugyancsak Toszkánában járunk, Forte dei MArmi közvetlen közelében, ahol sátor, két ágy, két nyugágy, egy szék, egy asztal napi 250 eurónkba fájhat.

Porto Cervo – Szardínia menő strandján 1 napernyő, két ágy, medence-és tusolóhasználat, öltözők, parkoló: 250 euró egy napra. a videón pedig ízelítő a szerény csónakokról, amik porto cervo kikötőjében pihennek.

Lerici – ez itt kérem Ligúria, egy köpésre a Cinque Terrétől, nem csoda, hogy aranyáron mérik a napfürdőzést,  1 napernyő, 1 napágy, 1 fürdőlepedő négy személyre 230 euró. 

 

Argentario – Toszkánába dől a lé, négyszemélyes sátorban, egy székkel, egy paddal, négy fürdőlepedővel 120 euróba kerül egy napra.

Costa Smeralda – Ide járnak az igazán gazdagok, akik csecse hajóikkal, bármelyik olasz kikötőből szívesen ugranak át Szardíniára, hogy aztán  1 napernyőért,  2 nyugágyért és két üveg vízért 120 eurót perkáljanak egy napra.

Luxus nélkül is luxus a Costa Smeralda

SalentoPuglia feltörekvő csücske, isteni strandokkal, fehér homokkal, ahol baldachinos ágyból figyelhetjük a hullámokat 100 euróért, és fizethetünk 35 eurót a belépésért, de cserébe még a kocsinkat is lemossák.

A Dél varázsa: már van baldachin, és még minidg van mozgóárus

Caprin igazán nagylelkűek a lidóbizniszben dolgozók, egy napágy már 28 euróért a miénk lehet egy napra, ami figyelembe véve a sziget csodálatos adottságait, szinte ajándék.

 

Nyugalom, azért Olaszországban sem nyúl mindenki ilyen mélyre a zsebébe, és a tenger attól még ugyanolyan kék, a homok pedig ugyanolyan forró, ha a fentiek töredékét is fizetjük az aktuális strandon, és milyen hangulatos is az, amikor jön az elmaradhatatlan mozgóárus, aki teli torokból üvölti, hogy ” Cocco bello, fresco!„.



Exit mobile version