Site icon Olaszmamma

Elton a romok közt


Július 12-én a pompeji ásatások területén kétezer ember előtt játszik Elton John. Még nem dőlt el, hogy a helyszín a színház vagy az amfiteátrum épülete lesz, ez utóbbi azonban stílusosabb lenne, hiszen ez az amfiteátrum a legrégebbi ilyen típusú kőépület , i.s 80-ban építették, és a város i.sz. 79-ben történt pusztulásáig többezer római járt ide szórakozásképp azt nézni, hogy hogyan marcangolják szét egymást a gladiátorok. MIvel azonban a gladiátroviadal manapság már nem opció, az ásatás fenntartója úgy gondolta, hogy használják ki az arénát koncertek rendezésére.

Utoljára 1971-ben játszott itt nemzetközi sztárbanda, amikor a Pink Floyd itt forgatta  „Live at Pompei”-t, de akkor a közönségnek nem volt szabad bejárás, most azonban úgy tűnik, hogy a romváros vezetői egyre többb élő zenei koncertet kívánnak ideszervezni.

A koncert Elton John idei turnéjának három olaszországi állomásának egyike, a pompeji előadés után jétszik Barolóban július 15-én, majd Piazzola sul Brentában július 16-án. A pompeji koncerte egyelőre nem lehet jegyeket kapni, és majd ha lehet is nyilván percek alatt elkapkodják , és jó borsos lesz az ár, de a másik két dátumra van még bőven, akit érdekel, itt beszerezheti online.

 

 

 



Exit mobile version