Site icon Olaszmamma

Olaszország NEM zárt határt 2021. márciusáig


Soha nem keringett még ennyi fals információ az interneten, mint amióta a Covid-19 válság. Mindenki virológus, makrogazdasági szakértő és a jogi normák tudora. Pár hete folyamatosan  fel-felbukkan egy arra vonatkozó hír, hogy Olaszország 2021-ig nem enged be a területére turistákat.

Mindenki tudni szeretné, hogy mikor lehet majd legközelebb Olaszországba utazni, ezt egyelőre nem tudni, de arról szerencsére nincs szó, hogy a kormány hét lakat alá zárta volna a határokat majdnem egy évre.

 

 

Maga Dario Franceschini, az idegenforgalomért felelős miniszter is cáfolta ezeket az információkat a héten a képviselőházban és hangsúlyozta, hogy pont az ellenkezőjén dolgozik. Ezért is javasolta uniós kollégáinak a közös fellépést, a biztonsági szabályok uniformizálását, hogy az EU-n belül minél hamarabb ismét szabadon mozoghassunk. Olaszország bilaterális tárgyalásokat kezdeményezett olyan országokkal , ahonnan kifejezetten nagy számban érkeznek turisták Olaszországba.

 

Az Olasz Idegenforgalmi Ügynökség elnöke, Giorgio Palmucci pedig kijelentette, hogy Olaszországban be fog indulni az idegenforgalom, nagy óvatosság és maximális biztonság mellett. Akik szeretik Olaszországot visszatérhetnek majd, természetesen a kormány és az adott regionális szabályok betartása mellett.

Velence visszavàr Photo by Ricardo Gomez Angel on Unsplash

Nagyon érzékeny szakaszában van a vírussal szembeni védekezés, Olaszország most készül lazítani a strikt tilalmakon.

Jelen pillanatban, bár egyes olasz repterek működnek ugyan, de az országba csak indokolt esetben lehet beutazni, és belépés után 14 nap karantén várja az érkezőket. Nekem személy szerint van egy ezer éve foglalt repjegyem haza, ami eredetileg május 1-jére szólt, majd azóta már háromszor módosult, mert minden átfoglalást törlés követ, Most épp május 24-re érvényes…

Egyébként május 18-án kinyitnak a múzeumok, június elején pedig az éttermek és bárok. Hatalmas a felháborodás egyébként amiért a kormány ennyire eltolta ezt, főleg amiatt, hogy nem tett megkülönböztetést az egyes régiók között. Azt azért nem árt tudni a tisztánlátás végett, hogy 17 olasz régióban van összesen annyi fertőzött, mint Lombardiában.

Jelenleg még semmi sem biztos, Conte kerüli egyelőre a turizmus témáját, de eléggé az körvonalazódik, hogy Olaszország idén nyáron az olaszoké lesz, a kormány a hazai turizmust serkentené most. Ne feledjétek, hogy jelenleg még az olaszok is csak igazolással léphetnek ki a lakásból, és még azt sem tudni, hogy az olaszok mikor utazhatnak szabadon az országon belül.

Nincs nagy forgalom
(Photo by Tolga Kilinc on Unsplash)

Nemzetközi utazásokkal a harmadik fázisban lehet majd számolni, de ma még nem tudjuk, hogy mennyi ideig tart majd a 2. fázis, ami még el sem kezdődött.

Arról sem kellene megfeledkezni, hogy van egy olyan, hogy Európai Unió, sőt egy schengeni övezet, aminek belügymniszterei szintén dolgoznak a határok gondosan koordinált nyitásán. Ez pedig nem 2021. márciusában lesz. A jelenlegi korlátozások hivatalos listája itt érhető el. Keressétek rajta Olaszországot! Ja, hogy nem szerepel? Előbb léptek a szomszédaink és zártak körbe minket.

 

 



Exit mobile version