Site icon Olaszmamma

Ne menj haza börtönből lopott autóval!


Az émelyítő karácsony előtti áhítat és a mostanában folyamatosan aktuális kajakóma közben sem alszik az ördög, és a figyelmemet nem kerülhetik el az apróbetűs hírek, amelyektől rendszerint röhögve köpöm ki a reggeli tejeskávét. Az aktuális cikket a La Repubblica közölte le.
A mai soros eset házam tájától nem túlságosan messze, Ivrea városa közelében történt. Főszereplőnk éppen letöltötte szabadságvesztés büntetését az ivreai börtönben, kitárultak előtte az intézmény kapujai, ő kisétált, majd rájött. hogy lejárt a buszbérlete és nem tud hogyan hazamenni a kb. 25 km-re levő Rivarolo Canavese-be. Jó a buszbérletes téma az én fantáziám szüleménye, már csak azért is,  mert Olaszországban vidéken még a mosdóba is autóval járunk a tömegközlekedés rendkívüli hasztalansága miatt. Szóval a haverunk rájött, hogy nincs mivel hazamennie, taxira sem akart költeni. Észrevette azonban, hogy a börtön kijáratával szemben parkol egy jóvágású piros Renault Twingo, felpattintotta, beleült, és elhajtott.  
Az eset persze nem maradt sokáig felfedezetlenül, már útközben lefülelték az olasz rend szigorú őrei, akik kilómétereken keresztül üldözték, majd kényszerítették, hogy letérjen az útról. A 28 éves fiatalember elvesztette utalmát az autó felett és a szalagkorlátnak ütközött. Ez nem vette el végleg a lelkesedését, és futva próbált elmenekülni a helyszínről a mezők irányába,de azonnal elkapták és foganatosították vele szemben a szükséges intézkedéseket.
Végeredmény? Emberünk csuklóján  ezután a meglehetősen rövid szabadlábon töltött intermezzo után ismét kattant a bilincs, és a véletlenül sem kerülheti el, hogy a rácsok mögött töltse a karácsonyt.

 

 



Exit mobile version