Site icon Olaszmamma

A legjobb olasz karácsonyi zenék


Még a legelvetemültebb Grincsek sem tagadhatják már tovább, hogy nyakunkon a karácsony.  Minden csillog, minden fényes. Én pedig a legjobb olasz karácsonyi zenék nyomába eredtem. Az ünnepek közelsége ugyanis  nem csupán az áruházak dugig tömött polcain, és az ajándékokért pankrációzó tömegeken mutatkozik, hanem a rádiókban is.  Már a csapból is Mariah Carey és az All I want for Christmas bömböl, hamarosan beköszönt Kevin is a képernyőre. Ha olaszos zenei aláfestést szeretnétek az ünnepekre, nem lesz gondotok, ha rám hallgattok.

 

Nyilván az összes nagy klasszikus karácsonyi dalnak megvan az olasz megfelelője, de előrukkoltak a taljánok némi saját produktummal is. A lenti listán találtok majd ilyet is, olyat is, úgyhogy ha már ráuntatok a Wham-re, hallgassatok egy kis Pavarottit vagy Biagio Antonaccit. Az én személyes kedvencem az első dal, amit egész Olaszország énekel, amióta egy panettone reklám aláfestő zenéjeként szolgál. Itt vannak tehát a legjobb olasz karácsonyi zenék,máris  kreálhatjátok a playlistet. Kellemes Ünnepeket, véget nem érő dudorászást és éjféli halászlevet kívánok!

 

Az  abszolút favorit, a Bauli reklámjából lehet ismerős:

 

Eros karrierje sem múlhat el karácsonyi dallamok nélkül.

Ki az aki ellen tud állni ennek a hangnak?

 

Biagio Antonacci általában inkább szerelmes balladáiról ismert, de az ő szívében is karácsony van már.

 

Jovanotti és Luca Carboni szemérmetlenül lenyúlták a Extreme dalát:

 

No felismeritek? Csendes éj olaszul.

 

A Subsonica Olaszpapa nagy kedvence, nem feltétlenül a karácsonyi hangulat, inkább az elektronikus vonulat és a torinói származás miatt.

 

Raffaella Carrá nekem mondjuk jobban tetszett, amikor diszkóslágerekben utazott, és miközben arról énekelt, hogy milyen jó dolog Trieszttől délre szerelmeskedni, és a védjegéyév vált mozdulatok kíséretében dobálta hátra a szőke loboncát.

Mégis hogy maradhatott volna ki pont Andrea Bocelli  a legjobb olasz karácsonyi zenék listájáról?

 

 

 



Exit mobile version