Site icon Olaszmamma

Al Bano feketelistán Ukrajnában


Na tessék, napi gyász. Al Bano Carrisit, aki Magyarországon leginkább a Romina Powerrel együtt előadott Felicitá című nótájáról híres, nem kívánatos személynek nyílvánították Ukrajnában. Egészen pontosan az törtánt, hogy Al Bano felkerült az ukrán Kultuszminisztérium által vezetett feketelistára, mert úgy ítélték meg, hogy a pugliai származású énekes nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Az ukrán  Kulturális Minisztérium tiltólistáját az ukrán Biztonsági és Védelmi tanács, valamint az állami rádió-és tévécsatornák kérésére frissítik rendszeresen, és olyan személyek kerülnek fel rá, akikről valamilyen okból azt feltételezik, hogy fenyegetést jelentenek az ország biztonságára. A kérdéses listán jelen pilanatban 147 személy szerepel. Al Bano és volt felesége Romina Power a 80-as és 90-es években különösen népszerű volt a Szovjetunióban, amikor a keleti blokk országaiban gyakorlatilag az olasz pop volt az egyetlen megtűrt muzsika a nyugati világ ópiumai közül . Népszerűségük pedig továbbra is töretlen, az utóbbi években is rendszeresen léptek fel Oroszországban. Tavaly novemberben még a KGB századik születésnapi buliján is előadott néhány számot.

Hogy mit követett el Al Bano, ami ennyire birizgálja az ukránok csőrét? Hát pont az oroszokkal kialakult már-már baráti kapcsolat nem tetszik nekik. Azt meg végképp nehezen tolerálják, hogy Al Bano azt találta mondani, hogy Putyin elnök milyen remek munkát véget Oroszországban, és dicsőítette Putyin szíriai ténykedését is.

Egyébként nem ő az egyetlen olasz, aki szúrta az ukránok szemét, hiszen Michele Placido színész is listás lett miután elismerően nyilatkozott Putyinról, de hogy ne csak az olaszok háza táján nézelődjünk, Gerard Depardieu is nem kívánatos személy mióta megszerezte az orosz állampolgárságot.



Exit mobile version