Site icon Olaszmamma

Eszelős meleg: erre készüljetek, ha most jöttök Olaszországba


Amilyen zord és hosszú volt a tél, annyira indult be most a nyár.  Elviselhetetlen hőség van Olaszországban, és piros riasztást adtak ki az ország nagy részén. Egy afrikai anticiklon vágott bennünket taccsra, és úgy néz ki, hogy ez a hét lesz e legmelegebb egész 2018-ban.

Ma olyan közép-és északolasz városokban is 38°C  fokra emelkedik a hómérséklet, mint Bologna, Ferrara, Mantova Torinót és Milánőt egész jól megkíméli a forróság, nálunk csak  34-35°C  várható. Ma legmagasabb a riasztási fokzat  Bolzano, Bologna, Campobasso, Firenze, Genova, Perugia, Pescara és Rieti  városaiban, míg holnap csatlakozik hozzájuk Brescia, Frosinone, Latina, Milánó, Róma, Torinó, Trieszt, Velence, Verona és Viterbo is. Torinóban szerencsések vagyunk, mert valószínűleg lecsap ránk egy vihar, csak sajnos ezek mostanában rövid ideig tartanak, cserébe annál intenzívebbek, és egy tízperces menet után kimenni az utcára olyan, mintha Kambodzsa utcáin vagy Amazóniában sétálgatnánk.

A jótanácsok a szokásosak: fogyasszatok sok folyadékot, ez Olaszországban nem nehéz az olasz városok negyllekűek és majdnem minden sarkon találtok egy ivőkutta, ahol hidratálhattok, és feltölthetitek a kulacsaitokat. Kerüljétek a nehéz ételeket, ne most akarjátok kirpóbálni a vaddisznópörkölttel tálalt polentát, bármilyen isteni is, cserébe válasszatok a jellegzetes olasz nyári menüből, legyen az sárgadinnyés sonka vagy caprese saláta.

Megbízható előrejelzést találhattok a meteo.it oldalán, valamint az általuk üzemeltetett appon.

 



Exit mobile version