Site icon Olaszmamma

Tropea express: vonattal az Istenek partján


A Trenitalia, az olasz állami vasúttársaság tegnap mutatta be a Tropea expresst, a kifejezetten turistáknak szánt járatot, amely Lamezia Terme állomásról Calabria legszebbb partszakaszára viszi az utasokat.

Köztudott, hogy főszezonban a calabriai utakon történő közlekedés embert próbáló feladat a megsokszorozódott forgalom, a városok lakott területein keresztül haladó közutak miatt. Mennyivel kellemesebb már egy vonat ablakán keresztül böngészni az elsuhanó tájat, a fehérhomokos tengerpartok és a sziklapartok váltakozó panorámáját.

A Tropea Express a következő állomásokon áll meg, melyekről könnyedén elérhetőek Calabria legjobb fürdőhelyei:  Pizzo, Vibo Marina, Briatico, Zambrone, Parghelia, Tropea, Santa Domenica, Ricadi, Joppolo e Nicotera.

A nyári hónapokban a Tropea Express hétköznapokon napi 24 alkalommal, hétvégén pedig 12 alkalommal közlekedik. A vonatjegyek ára 4,20 eurótól indul, amelyek a Trenitalia honlapján könnyedén megvásárolhatók, sőt vehetünk itt buszjegyet a lameziai reptérről a vasútállomásra is.

A Trenitalia összefogott a Tropea és Capo Vaticano területén működő szállodákat összefogó konzorciummal,a COGETUR-ral, ennek köszönhetően a COGETUR tagszállodáiban megszálló vendégek visszaigényelhetik a vonatjegyük árát.

Nem Calabria az egyetlen régió, ahol a nyári dömpingben kedvező kötöttpályás összeköttetéssel kedveskednek az erre járó utazóknak. Nápolyból szintén kellemes körülmények között lehet elérni Sorrentót és a Pompeji romokat a Campania Express elnevezésű szezonális vonattal.

Ha calabriai utazást terveztek,  bízzátok magatokat nyugodtan a helyi magyar mindentudóra, Szabados Krisztára. 



Exit mobile version