Site icon Olaszmamma

Július 20: sztrájkolnak a légiirányítók


Már éppen hiányzott egy jól időzített repülős sztrájk. Indulnak a nagy nyári szabadságolások, a fél világ útra kel, miért is bolondítsuk meg az olasz reptereket egy kicsit? Fekete napra ébrednek majd az utazásukat július 20-ra tervezők. Az olasz légiirányítókat összefogó valamennyi szakszervezet ugyanis úgy döntött, hogy általános sztrájkot hirdetnek erre a napra.  Eredetileg július 5-én került volna so rá, de épp tegnap jelentették ki, hogy várnak vele még két hetet. Európa légi közlekedését már így is eléggé megviseli a francia légiiárnyítók folymatosan akadozó működése, felesleges ecsetelni, hogy pont a nagy nyári dömpingben mit jelent majd a teljes olasz légi forgalom blokádja.  Catania, Palermo, Brindisi, Lamezia Terme, Ciampino, Fiumicino, Cagliari, Pescara, Torinó, Velence, Padova és Milánó repülőtereinek alkalmazotti készek megbénítani az olasz égboltot.

A „radaremberek” tiltakozásai egyre gyakoribbak, a 2017. évhez képest 300%-al szaporodtak. 2018-ban eddig összesen 24 napon folytattak munkabeszüntetést, amely ötezer járat törléséhez, és a tavalyi évhez képest négyszer annyi késéhez vezetett. A kellemetlenségek 800 ezer utast érintettek és az utóbbi hét évben 13 milliárd euró veszteséget okoztak. Ezt mondják legalábbis az  Airlines 4 Europe, az Aegean, airBaltic, Air France KLM, Cargolux, easyJet, Finnair, Icelandair, International Airlines Group (IAG), Jet2.com, Lufthansa Group, Norwegian, Ryanair, TAP Portugal, Travel Service és Volotea légitársaságokat összefogó szervezet, amely az európai piac 70%-át teszi ki.

Ha erre az időszakra foglaltatok repjegyet, mindenféleképpen kezdjetek el jó időben érdeklődni, figyeljétek a légitársaságok és a repülőterek honlapjait, mert elég könnyen érhet kellemetlen meglepetés.

 



Exit mobile version