Site icon Olaszmamma

Ezt sem én találtam meg: harminchatezer euró a gyóntatófülkében


Olaszországnak lett végre kormánya, és a csapból is ez folyik, az én szemem meg persze ennek ellenére a bulvárhíreken akad meg. Most éppen azon, hogy  a héten egy római templomban, a rövid nevű Santa Maria delle Grazie alle Fornaci egyik gyóntatófülkéjében, egész pontosan  a papi szék alatt harminchatezer euróra bukkantak. A busás összeget ötveneurós bankjegyekben gyömöszölték két műanyag szatyorba. A Vatikántól allig pár száz méterre található templom személyzete egyből jelentette az esetet a csendőröknek, akik most a sorszámok vizsgálatával próbálnak rájönni arra, hogy honnan is származik ez a rakás pénz.

Amennyiben kétes eredetű, bűncselekmény elkövetéséből származó eurókról van szó, azt természetesen elkobozzák, ha pedig egy titkos jótevő akart ezen a nem megszokott módon adakozni a templom javára, akkor igyekeznek majd rávenni az illetőt, hogy ezt hagyományos módon tegye meg. Persze ez utóbbi a kevésbé valószínű forgatóköny. Nagyobb esély van arra, hogy az összeg egy június elejei, egy pénzszállító autó ellen elkövetett támadásból származó zsákmány, amelyet a tettesek így próbáltak egy időre biztonságos helyre menekíteni. A templom szorgos takarítóival pedig meggondolatlan módon nem számoltak.

Az sem volt rossz sztori, amikor a frissen sült pizza illata annyira meg bolondított egy férfit, hogy ellopta a pizzaszállító furgont. Ez is csak Rómában eshetett meg.



Exit mobile version