Site icon Olaszmamma

Hétvégi programok Olaszországban- 2018. május 19-20.


Egészen nyárias hétvégéink vannak már, lehet kimozdulni, éjszaka is elég egy kardigán, később bújunk ágyba, indul az élet.

Hogy mit csináljatok Olaszországban ezen a hétvégén? Mindjárt megmondom.

A legjobb, hogy május 19-én, szombaton van a múzeumok európai éjszakája, melynek apropóján számos olasz múzeum rendkívüli nyitvatartással, és kedvezményes, egyeurós, esetleg ingyenes jegyekkel, izgalmas tárlatvezetésekkel csalogatja a látogatókat. A résztvevő múzeumok listáját az olasz kultuszminiszérium honlapján lehet megtekinteni. 

Virágszirom-eső a Pantheonban. Vasárnap, május 20-án csodálkozhatunk rá a Pantheonban hagyományosan Pünkösd alkalmából megrendezésre kerülő virágszirom-esőre. 10:30-kor kezdődik a Szentmise, majd 12 óra körül tűzoltók fognak többezer virágszirmot leereszteni a magasból ezzel felidézve a pünkösdi csodát, azaz a Szentlélek megjelenését Jézus tanítványai előtt.

A virágszirmok antik hagyománya több évszázados pihenő után kelt ismét életre 1995-ben. Ha Rómában jártok, ezt semmi esetre sem hagyjátok ki, hiszen a Pantheon már egymagában az Örök Város legyik legizgalmasabb nevezetessége, hát még sziromzuhatagban!

Pentecoste al Panthon – fotografo: benvegnù – guaitoli

Puglia szintén nem egy utolsó úti cél, erre barangolóknak ajánlom Monopoliban Joan Miró kiállítását az Carlo V. kastélyban. A tárlat július 15-ig látogatható és a spanyol szürrelizmus kiemelkedő alakjának kilencven művét lehet itt megtekinteni. A jegy ára 6 euró, öt év alatti gyerekeknek ingyenes, 6-18 éveseknek pedig 2 euró.

Ha imádjátok a természetet, akkor május 20-án valamelyik WWF oázisban a helyetek. Ez ugyani az Oázisok napja, amely során nagyjából tíz lesz nyitva ezek közül, és bocsátja be ingyenesen a látogatókat.  Csoportvezetés, tanösvények, tematikus kertek. A résztvevő oázisok listája és  a programok itt érhetők el.

Legyen szuper a hétvégétek!



Exit mobile version