Site icon Olaszmamma

Kutyával utazom: olasz strandok négylábúaknak


Sokan nem tudnak, és nem is akarnak elszakadni leghűségesebb  kedvencüktől az olaszországi nyaralás idejére sem. Vigyázat! Nem mindenhol látják szívesen Morzsi kutyát, de szerencsére Olaszországban azért erre is odafigyelnek a strandok, nézzük, hogy hova induljunk, ha velünk van a négylábú haver.

Spiaggia Romea Bau Village Comacchio (Ferrara)

Via Oasi n.°2 – Lido delle Nazioni 

A comacchioi lidók strandja, a Spiaggia Romea  ideális azoknak, akik kutyával érkeznek Olaszországba. Két privát strand is várja őket, melyek közül az egyik közvetlenül a tengerparton , a másik pedig a Lago delle Nazioni tavát körülvevő zöld területen található. Napernyők és nyugágyak nem csupán a gazdiknak, de a kutyusoknak is.  A tengerben sajnos nem, de a tóban fürödhetnek a kutyák is, sőt itt még tusolót is találunk a kutyáknak.  Napközben kutyaoktatók is rendelkezésre állnak különböző foglalkozásokkal a reggeli sétától a az agility és obedience gyakorlatokig.

Rimini Dog No problem- Bagno 82 Rimini

Lungomare Giuseppe di Vittorio 28/a 47924 Rimini

Már kifejtettem, hogy Riminiben a kisgyerekes családok könnyen megtalálják a számításukat, de a helyi úrült konkurencia miatt természetes, hogy van, aki a kutyáknak is kedvez. Ez a lidő száz napernyővel vár, melyek közül hatvan elkerített területen található, ezzel a legnagyobb kutyás strand Riminiben, sőt egész Emilia Romagna régióban is.  Nincsenek korlátozások, az egész struktúrában szabadon mozoghatnak a négylábúak.

Pineta Beach

Viale della Repubblica loc. Zona SUD – Pineta – 62017 Porto Recanati (Macerata)

Riminitől délebbre, Marche régió partjainál várja az ölebeket a Pineta Beach. Körülkerített lidó, napernyők, nyugágyak, ivóvíz és agility-pálya biztosítja a nyaralást nekik. A kutyulik a lidó bárjába és éttermébe is szabadon bejárhatnak.

Dog Beach Bagno Corallo

Viale Carducci 45. loc. Villamarina, Cesenatico (Forlí Cesena)

Azt ígérik, hogy a kutya akár még a gazdánál is több figyelmességben részesül, olyannyira, hogy a DOG BEACh területére ember csak akkor teheti be  a lábát, ha van vele egy négylábú. A kutyáknak saját tusolókabin is jár itt.

 
 

Spiaggia Pasciá Glam Beach

Localitá Perelli 1 Riotorto Piombino (Livorno)

Az Adriáról urazzunk át a Tirrén-tengerre, ahol is Piombino partjainál felszerelt strand vár minket, ahol a  kutyák a tengerben is fürödhetnek, de  anapernyá alatt is relaxálhatnak, ha kifáradtak a labdázásban.  Ivóvíz és tusoló áll a kuyták rendelkezésére.

Soleluna Lido Bau Beach

Lungomare Marinai d’Italia San Cataldo, Lecce


A Salentói-félszigetre elutazni egyszerűen muszáj, Olaszország néhány legszebb strandja vár itt ránk, hófehér homok, világoskék víz, hihetetlen szépség. Az persze szép álom lenne, ah a kutyák mindenhova bejuthatnának, de azért van, aki szívesen látja őket.  A Soleluna Bau Beach külön napágyat és tusolót tartogat a számukra, strandolhatnak, folyamatos az ivóvízellátás, és állatorvost is tudnak keríteni, ha netalántán arra lenne szükség.

 
 
 
Hasznos információkat keresve az olasz strandokról, és napernyőfoglalás ügyében, kutakodjatok errefelé.
 
 


Exit mobile version