Site icon Olaszmamma

Hétvégi programok Olaszországban- 2018. március 24-25.


Közeledik a hétvége, megint itt a kérdés, milyen programok várnak ránk  Olaszországban?

Március 24-25-én a legfontosabb esemény a FAI (Fondo Ambiente Italiano) által szervezett műemlékvédelmi napok, amikor olyan helyekre is betekintést nyerhetünk országszerte, amiket egyébként hét lakat alatt őriznek. Részletesen itt olvashattok erről. Ha azonban másra vágyunk, nem kell aggódni, van a tarsolyban minden jó.

Kezdjük mindjért egy szuper tavaszi úti céllal, a Garda-tóval. Salóban március 25-én olajat és bort és egyéb helyi termékeket kóstolhatunk a That’s Garda nevű rendezvénynek.

That’s Garda!

 

 

 

Pisában március 25-én a pisai újévet ünneplik. Nem, ez nem vicc. Pisa kilenc hónappal előzi meg a világot, és lép át 2019-be. A pisaiakra igazán nem lehet rásütni a komótos, lusta olasz bélyegét. Pisa városának 1749-ig ugyanis saját naptára volt, amely szerint március 25-én, azaz Gyümölcsoltó Boldogasszony napján köszöntötték az újévet. Az esemény köré szervezett rendezvénysorozat pénteken indul középkori hangulatú kirakodóvásárral, ami aztán egészen vasárnapig kitart, miközben Pisa utcáin felvonulások, hagyományőrzők és finom falatok várják a látogatókat.

Modenában a hétvége a könyvekről szól majd, hiszen most rendezik a Buk Festival 2018-as kiadását. Kis-és közepes méretű, elsősorban független kiadók jelennek majd meg, és nem maradhatnak el olyan programok, mint felolvasások és vetítések, továbbá a megjelenés előtt álló könyvek bemutatói. A rendezvény helyszíne a modenai óváros, a Piazza XX Settembre.

Milánóban is olvasunk a hétvégén, hiszen március 23. és 25-e között a Book Pride, ahol 150 kiadó képviselteti magát. A belépés ingyenes. Részletes programot itt találtok.

Vicenzában inkább a férfiak találják meg a számításukat a Mondo Motori autó-, motor-és biciklikiállítás alkalmával. A 36 ezer  négyzetméteren elterülő expón több, mint ezer márkát mutat majd be 200 kiállító, ahol a járműveken kívül találhatunk kiegészítőket, alkatrészeket és ruházatot is.

Március 25-én Rómában japán bolhapiac vár minket, ahol a hatvan kiállító egy komplett japán panorámát tár majd elénk. Lesz itt manga, cosplay, kimonó, japán dobosok, ikebana bemutató, és tea ceremónia is. Ha origamizni, japán kalligrafiával írni szeretnénk megtanulni, lesz, aki segít.  A helyszín Via Biordo Michelotti 2.

 

 

 



Exit mobile version