Site icon Olaszmamma

Gyerekkel az olasz tengerparton: Rimini


Még mindig a gyerekes tengerparti nyaralást rágcsálom, és miután jártunk már Caorléban, vegyük egy kicsit – de tényleg csak kicsit – délebbre az irányt, és nézzük meg, hogy milyen is Rimini gyerekkel.

Rimini riviérája Olaszországban a kisgyerekes nyaralások meglehetősen kedvelt helyszíne. Végtelen, homokos tengerpart – Rimininek 15 km hosszan elnyúló tengerpartja van- ahol kb. 250 lidó várja a nyaralókat. A tenger lassan merül, nyugodtan és biztonságosan pancsolhatnak benne a kisdedek is. Az más kérdés, hogy a sekély, homokos partért Rimini azzal fizet, hogy lemond a tengerkékről, az itteni víz nem a türkíz ötven árnyalatával vakít majd el. Őszintén, nem fogom azt mondani, hogy milyen csodálatosan szép itt a tenger, mert nem az, viszont vendégszeretetükkel, szolgáltatásaikkal, a folyamatos programokkal bőven kárpótolnak a helyiek.

Ha a napozás és homokvárépítés mellett szeretnénk azért valamit látni is, a város egy csomó érdekességet tartogat, kevesen tudják, hogy Rimini római kori város, amelynek emlékei, Tiberius hídja vagy Augustus diadalíve kihagyhatatlan látnivalók. Nem csak  a római kor van jelen, a Malatesta Bazilika az olasz reneszánsz kiemelkedő darabja. A Bazilikát egyébként még a IX. században építették, majd a XII. században újjáépült, és így nyerte el mai külsejét/belsejét. Egyik oldalkápolnájában Piero della Francesca egy freskóját csodálhatjuk meg.

Rimini, Tempio Malatestiano

A Borgo San Giuliano városrészben született a legnagyobb olasz  rendező, Federico Fellini. Az alacsony házak ablakaiba teregetett ruháktól finom, friss illat árad, az épületek falaira pedig Fellini munkásságára emlékeztető festményeket pingáltak. A Piazzale Fellinin található  Grand Hotel pedig a rendező Amarcord című filmjéből lehet ismerős.

 

Borgo San Giuliano

Egy napot érdemes rászánni egy san marinói kirándulásra, hiszen a miniállam alig 20 km-re fekszik Riminitől. Ha kocsival vagyunk, nincs kifogás, de egyébként rendszeres a buszközlekedés is Rimini és a világ legrégebbi köztársasága között.  Menetrend és jegyárak itt.

No és hova menjünk a gyerekekkel? Rimini nagyváros, és tárt karokkal várja  a turistákat, tele van éttermekkel, bárokkal, fagyizókkal, van bevásárlóközpont, lehet shoppingolni a belvárosban, de a külykökkel úgyis valamelyik környékbeli tematikus parkban fogunk kikötni. Csak a bőség zavara okozhat problémát.

Fiabilandia: a legkisebbeknek kialakított  tematikus , a legismertebb mesék világa köré kialakított vidámpark

Acquapark Boabay: egy egyedülálló vízipark, amely a tenger vizén lebeg. Csúszdázhatunk, ugrálhatunk a trambulinon, belevethetjük magunkat a vízbe. Nyitás: június 1-jén.

 

Italia in Miniatura: általában ez az egyik legnépszerűbb program a gyerekkel utazók körében. Pisai ferde torony, a Colosseum,, a torinói Mole Antonelliana, a Milánói Dóm és még kismillió másik olasz műemlék megtekinthető itt gyermekméretű változatban, sőt a park egy részében nem csk olasz, hanem más európai országok nevezetességei is megtalálhatók (magyar sajnos – egyelőre- nincs).  Kedves gesztus, hogy a belépőjegy két napra is biztosítja a látogatást.

Oltremare (Riccione): Rimini és Riccione gyakorlatilag teljesen össze van nőve, úgyhogy nem jelent majd különösebb megeróltetést elmenni a riccionei delfináriumba, ahol a delfinek mellett egy csomoó més faj is vár, és nem csak nézelődni, hanem aktívan kikapcsolódni islehet. Van itt falmászás, kenuzás,lovaglás, sőt, még egy dinoszauruszt is ki lehet ásni a földből.

Lehet, hogy nem itt a legszebb az olasz Adria, de Rimini gyerekkel tökéletes úti cél, mindig lesz válasz arra  a kérdésre, hogy „Anya, most mit csináljak?”.



Exit mobile version