Site icon Olaszmamma

Ingyenes a Vatikáni Múzeum a hónap utolsó vasárnapján


Azt már tudjátok , hogy az olasz állami múzeumok a hónap első vasárnapján ingyen engedik be a látogatókat, azt azonban sokszor nem sejtitek, hogy a világ egyik legjelentősebb kollekciójával  büszkélkedhető Vatikáni Múzeum is van ilyen nagylelkű, csak ők a hónap utolsó vasárnapján tárják ki a kapukat.

A beléptetés 9:00 és 12:00 óra között lehetséges, és sajnos már elég korán, már 14:00 órakor bezár a bazár. A múzeum egyébként nincs nyitva vasárnaponként, csak ilyenkor tesznek kivételt. Ezekre a napokra nem lehet előre belépőjegyet foglalni, úgyhogy érkezzetek hajnalban, vigyetek magatokkal cornettót, egy bár meg csak akad majd várakozás közben, ahol bedönthettek egy kávét. Ezt vegyétek komolyan, nyolc után oda se menjetek, mert simán megeshet, hogy  majd egy km hosszú sor fogad majd a Laokoon-csoport helyett.

A vasárnapi ingyenes műzeumozás alól vannak kivételek. Hiába igyekeztek szorgosan a Vatikán felé, ha a hónap utolsó vasárnapja húsvétra, karácsony első vagy második napjára, vagy június 29-re (Szent Péter és Szent Pál napja a katolikus kalendárium szerint) esik.

Jó hír az is, hogy a hónapok utolsó vasárnapjai mellett szeptember 27-én, a turizmus nemzetközi napján is lehet próbálkozni.

A Vatikánba könnyen eljuthattok metróval: menjetek az A vonalon az Ottaviano megállóig, onnan pedig a Vatikánváros falait követve kellemes sétával juttok el a múzeum bejáratáig.

Miután végeztetek a végtelen gyűjtemény legalább egy kis falatkájával, induljatok tovább Róma kevésbé ismert, de szuperizgalmas látványosságai irányába.

 



Exit mobile version