Site icon Olaszmamma

2018: az olasz konyha éve


Olaszországban már megint a kajáé a főszerep. A dolce vita alapvető alkatrésze a kitűnő konyha, ezt most hivatalossá is teszik az olaszok azzal, hogy a 2018-as évet az olasz konyha évévé nyilvánították.

Már most januártól folyamatosak a gasztronómiai hagyományokhoz, kultúrához kapcsolódó rendezvények, események. Különös hangsúlyt kapnak majd az UNESCO védelmét élvező javak, mint Pantelleria szigetének szőlőbokrai, a Langhe Roero és Monferrato borvidéke, a nápolyi pizzakészítés művészete, vagy a mediterrán diéta. Alkalmat ad majd a kezdeményezés a Prosecco és az Amatriciana tészta világörökségi védelméért való lobbizásra,

A projektben természetesn komoly szerepet kapnak Olaszország külképviseletei és az Olasz Idegenforgalmi Hivatal is.


Az olasz konyhaművészet egyedülálló a világon, amelyet az olasz konyha éve segítségével még inkább elismertté tehetünk- nyilatkozta Maurizio Martina miniszter. A három évvel ezelőtt megrendezett milánói Expo sikerén felbuzdulva tér vissza a konyhaművészet a rendezvények főszereplőjeként, az ágazat valamennyi résztvevőjének bevonásával. Hangsúlyozni kell a táj, az étel, a kultúra és identitás közötti szoros köteléket , ezért vesznek majd részt a termelők, tenyésztők, halászok és szakácsok egyaránt. Nem kell különösebben kiemelni, hogy csak kiváló alapanyagokból lehet remek minőségű fogásokat készíteni.

#annodelciboitaliano: Manapság már semmilyen kezdeményezés nem működhet megfelelő közösségi média támogatás nélkül: ha múzeumban jártok Olaszországban, és olyan alkotásokra bukkantok, amelyeken az étel a főszereplő,ne habozzatok, osszátok meg instagramon az #annodelciboitaliano hashtaggel.

Fatüzelés elengedhetetlen

 



Exit mobile version