Site icon Olaszmamma

Száguldás, lóerő, motorzúgás: a legjobb autós múzeumok


Az olasz autók megbízhatatlanok, vegyen csak mindenki németet meg japánt, tartja az ómagyar bölcsesség. Az újolasz bölcsesség meg azt mondja, hogy  üljünk be egy olasz autóba, és onnantól kezdve minden egyes alkalommal, ha egy német járgány műszerfalára téved a tekintetünk sírva fogunk fakadni az unalomtól. Az olasz design csúcs. Tökéletes vonalak, kívánatos karosszéria jellemzi az olasz gyártók autóit. Népautókon kívül gyártanak itt ráadásul egy-két felsőkategóriás modellt is. Akit izgat a motorzúgás, és szereti a csillogó felniket, ezekbe a múzeumokba látogasson el, ha Olaszországban jár. A legjobb autós múzeumok következnek.
Museo Alfa Romeo (Arese)

A legendás márkának szentelt múzeumnak az Alfa Romeo egykori székhelye, a Milánó közelében fekvő Arese ad otthont. A legendás telephely hat emeleten keresztül nyűjt betekintést az arrajáróknak az Alfa múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Milánóban járva tökéletes program lehet a kötelező körökön kívül. A tárlatot egy 4D mozi zárja, valamint egy Alfa showroom a jelenleg piacon levő modellekbúl, ha esetleg vásárolni támadna kedvünk. Bővebb információkat itt találtok.

Ferrari Múzeum (Maranello)
A vilá egyik legsikeresebb, legirigyeltebb, legvágyottabb autója a Ferrari.  Az, hogy  a garázsunkban simogassuk valószínűleg csak álom, de a maranellói Ferrari múzeumban testközelből figyelhetjük a tökéletes darabokat.  A kiállított autókkal való fotózkodás mellett lehetőséget ad a múzeum arra, is, hogy félprofesszinális Forma-1 szimulátoron próbáljuk ki, hogy milyen is pilótának lenni .

Enzo Ferrari irodájának reprodukciója

Museo Ferruccio Lamborghini (Funo di Argento)
Bologna közelében járunk, amikor  Funo di Argento városkájának legfontosabb látnivalójára bukkanunk. A múzeum 2014-ben született, és Tonino Ferruccio szenteli azt az apja, a zseniális iparmágnás, Ferruccio Lamborghini emlékének, akinek munkássága a traktoroktól a luxusautókig irigylésre méltó utat járt be. Előzetes egyeztetés alapján még a gyártósorok felé is lehet egy kanyart tenni idegenvezető kíséretével.
 
Museo Moto Guzzi (Mandello del Lario)

A négy kereket kettpőre cserélnéd? Neked is van, mit nézni. Ha a Comói-tó az úti cél, a fiúknak is ajánlunk valamit a romantikus séták  mellé. A szerintem legszebb olasz motorokat  a Moto Guzzi gyártja. A lecco melletti gyárukban külön retet alakítottak ki több, mint 150 darabjuk kiállítására, melyek között sorozagyártott darabok , sportmotorok és prototípusok is egyaránt megcsodálhatók, A belépés ingyenes.

 

Museo Nazionale dell’Auto (Torinó)
A szívem csücske ez a torinói múzeum, mert itt döbbentem rá először, hogy nem kell, hogy érdekeljen egy téma, ha ügyes az, aki megkínál vele, el fogok olvadni. Nem különösebben izgatnak az autók, de a torinói autómúzeum ( a legfontosabb Olaszországban) teljesen magával ragadott. a múzeum általános betekintést nyűjt a négykerekűek világába, nem ragaszkodik a helyi márkához. Történelem, jövő, technológia interaktív köntösben. Szuper!!
 
Museo Piaggio (Pontedera)
Az olaszok legnépszerűbb robogójáról, és a neki szentelt múzeumról már olvashattatok bővebben is, lapozzatok oda, egyébként pedig Pisából és Toszkána tengerparti üdülőhelyeiről is szuper kiegészítő program útbaejteni.

Vespa amerre csak a szem ellát (fotó: olaszmamma)



Exit mobile version