Site icon Olaszmamma

Róma: csak 1 euró 50 centre Ciampino reptere


Ha a leggazdaságosabb lehetőségeket kihasználva utaztok Rómába , akkor elég jó eséllyel a Ciampino repülőterén száll le veletek a Budapestről induló fapados gép, hiszen az olasz főváros másodlagos reptere a Ryanair bázisaként szolgál.

Szuper hír, hogy tegnap (2017. szeptember 18.) óta egyre gördülékennyebben lehet megközelíthető, hiszen a római tömegközlekedési vállalat, az ATAC új, közvetlen járatot indított a repülőtérre. A 720-as buszra a B metróvonal Laurentina végállomásánál lehet felszállni,és húszpercenként indulnak a buszok, huszonkét megállót érintve. Ami igazán jó hír, hogy egy sima 1,50 eurós vonatjeggyel igénybe vehető, amelynek érvényességi ideje 100 perc. Mivel a vonaljegy a 100 perc alatt átszállásra is jogosít, így  a busz végállomásától a metróra pattanva pikkpakk Róma belvárosában találjuk magunkat, hiszen a Laurentinától csak kilenc megálló a Colosseum. Innen pedig aztán korlátlanok a lehetőségeitek Róma csapból is folyó és kevésbé ismert látványosságainak meglátogatására.

 

A jegyeket a repülőtér területén található automatákból vagy a kijelölt értékesítőhelyeken, pl. Chef Express üzletében lehet megvásárolni.

Ciampino Olaszorszég egyik legdinamikusabban fejlődő reptere, ami a kezdetekben csupán katonai gépeket fogadott, de a fapadosok megjelenésével komoly szeletet kapott a római légiforgalomból.

Ha több információra van szükségetek a római tömegközlekedésről, kutakodjatok a helyi BKV (vagy BKK?) oldalán, de legyetek óvatosak, Róma nem Zürich, a nem kötöttpályás közlekedés pedig véletlenül sem szentírás,a menetrendet pedig lehet, hogy honlapra, de biztos, hogy nem kőbe vésték, úgyhogy legyetek türelemmel, ha nem indulna valamelyik busz, fogjátok fel az olasz életérzés részeként. Ja,és persze, ha nem végállomásról indultok, ne felejtsétek el leinteni, különben a buszvezető fog beneteket ottfelejteni a megállóban.

 

 



Exit mobile version