Site icon Olaszmamma

Malpensa és Fiumicino: nincs több járat, irány az állomás!


Miközben a légi közlekedés soha nem látott fellendülésben van, és a fapados légitársaságok egymás után indítják dugig telített járataikat a kontinens legvalószínűtlenebb repterei között, egyes klasszikus szakaszokon feladják a versenyt az új konkurenssel, a gyorsvasúttal szemben.

Olaszországnak nincs olyan szépen kifejlett vízfeje, mint Magyarhonnak, simán megférnek egymás mellett a többmilliós városok. Róma és Milánó meghatározott forgatókönyv alapján osztozik egymással: az előző a közigazgatás, a másik a gazdaság központja. Kardinális kérdés természetesen a két város közötti gyors összeköttetés, aminek sokáig a legkézenfekvőbb megoldása a Fiumicino és Malpensa repterei között közlekedő repülőjárat volt. Ennek az aranykornak azonban most úgy tűnik, hogy vége: október 27-én száll majd fel a két légikikötőt összekötő utolsó járat. Az Alitalia már egy ideje lemondott az útvonalról, most pedig a jelenlegi utolsó mohikán, az Easyjet is átadja a pályát a nagysebességű vonatoknak.

Ez persze nem meglepő, hiszen ma már csupán három óra alatt el lehet jutni Milánó belvárosából Róma centrumába, és megspóroljuk a reptéren biztonsági átvilágítással, beszállással, molyolással töltött   időt, nem beszéve arról az óráról, amit a reptérre vezető úton töltünk. A Milano Linate- Fiumicino járat egyelőre marad, de fel kell kötnie a gatyát, ha fenn akar maradni a szupervonatok mellett.

Ha gyorsvasúttal szeretnétek utazni Olaszországban, akkor az állami vasúttársaság, a Trenitalia honlapja mellett a magánkézben levő Italotreno oldalán is érdemes kutakodni, ahol néha egészen meglepő áron lehet jegyhez jutni.



Exit mobile version