Site icon Olaszmamma

Legjobb olasz síterepek


Ezen a télen nem csak Magyarországon tombolnak a hidegrekordok, Olaszországban is befagy a fenekünk, és olyan váratlan helyeken is leesett a hó, mint Puglia vagy Szicília. Az ottaniak pedig végképp nincsenek felkészülve ilyen kegyetlen meteorológiai jelenségekre. Ha pedig már agy alakult, hogy reggel tíz percig kell kiolvasztani az autót  a parkolóban, legyen a dolognak valami értelme is, menjünk fel szépen a hegyekbe, húzzunk síbakancsot, vagy vegyünk a vállunkra snowboard deszkát, esetleg az ülepünk alá egy popsitepsit, és hadd szóljon!

Nem titok, hogy Olaszország nem csak a napfény, hanem a hegyi paradicsomok birodalma is, nézzük, hogy hol vannak a legjobb síterepek (figyelembe véve a pályák hosszát, a hegyek szépségét, a szolgáltatások színvonalát).

Nagyüzem a felvonón

 

A háttérben a jellegzetes hengertornyok

 

UPDATE, 2022: a Covid-járvány ezt a turisztikai ágazatot viselte meg legjobban, 2020-ban egy fél szezont sikerült zárniuk, 2021-ben pedig ki sem nyitottak a pályák. 2022-ben már rendszeresen működnek, de a felvonókat csak úgynevezett Super Green Pass birtokában lehet igénybe venni, azaz csak olyan személyek használhatják őket, akiket beoltottak, vagy akik átestek a betegségen. Negatív teszteredmény nem elegendő.



Exit mobile version