Site icon Olaszmamma

Séta a vízen- tudom, hogy mit teszel idén nyáron

Christo, The Floating Piers. Disegno 2014 in due parti 38 x 244 cm and 106,6 x 244 cm. Matita, carboncino, pastello, pastello a cera, vernice a smalto, mappa disegnata a mano, fotografie tagliate di Wolfgang Volz, campione di stoffa e nastro. Foto: André Grossmann © 2014 Christo


Vladimirov Yavachev Christo bolgár származású New York-i művész világraszóló mutatvánnyal kényezteti az idén nyáron Iseo-tóhoz látogatókat. A The Floating Piers nevű projektjének köszönhetően 16 napig egy vízre helyezett „lebegő híd” fogja összekötni a partmenti Sulzanot Montisolával, ami a tó legnagyobb szigete, és nem mellesleg a világ legmagasabban fekvő tavi szigete.

Június 18-tól július 3-ig ingyenesen, napi 24 órán át lehet majd a tó vízén sétálni, éjszaka természetesen a megfelő kivilágítással. Az egész világ a csodájára jár majd, még a Lonely Planet szerint is kihagyhatatlan attrakció lesz ez Olaszországban 2016-ban. Három km hosszan lehet majd sétálni rajta, és közben érezni a talpunk alatt a csapódó hullámokat. Pont ezért ajánlatos kényelmes cipőben, sőt leginkább mezítláb végigmenni rajta. Semmi tűsarok, bicikli, gördeszka! Kutyák jöhetnek pórázon, gyerekek babakocsiban, mozgássérültek kerekesszékben. Lehet róla vízbe ugrani és csobbanni, lehet rajta napozni. A struktúrán egyidejűleg tizenhétezer ember tartózkodhat.

A szerkezettel kapcsolatos költségek tízmillió euró környékén mozognak,amelyet teljes egészében a művész fedez,a hídról készült rajzai, vázlatai értékesítéséből befolyt összegből.

Kétszáz biztonsági őr felügyeli majd a helyszínt, akik a bolgár művész által tervezett egyenpólót viselik majd.

A hídat Milánótól 100, Bergamo repterétől 40 km-re  találjuk, lesz elég hely parkolni, a szervezők tízezer helyet biztosítanak, de a Trenord is megduplázza az erre járó vonatok számát .

Tessék csodájára járni!

Update:

Megnyitották, így járkálnak rajta a népek:

 

 

 



Exit mobile version