Site icon Olaszmamma

Újabb szigorítások: oda a bulizásnak


A lentiek 30 napig lesznek hatályban, aztán majd eldől, hogy merre tovább.

Iskolai kirándulások: leállnak a csereutak, kirándulások, és bármilyen iskolán kívüli tanulmányi tevékenységn. Mondjuk ezzel kapcsolatban én leginkább azon lepődtem meg, hogy egyáltalán voltak ilyenek tervben ebben az időszakban, amikor már minden olyan hét után örömtüzet gyűjtunk, hogy nem rendelték haza az osztályt, és a gyerek az egész hetet hagyományos oktatás keretein belül töltötte.

Leállnak a privát bulik: így, ahogy mondom. Az egészségügyi miniszter teljes tilalmat kívánt, nem lehetett volna sem születésnapi zsúr, sem közös vasárnapi ebéd a barátokkal. Ezek végül nem teljes mértékben kerültek tiltólistára, de legfeljebb hatan fogunk otthon koccintani az új szabályok értelmében. Kedves kiegészítés ehhez , hogy a szomszédok kihívhatják a rendőrséget, ha megneszelik, hogy nagyobb nálatok a buli a kelleténél. Oh, és igen, ha nem veletek együttélő személyekkel partiztok otthon, akkor tanácsos maszkot viselni.

Esküvők, temetések, keresztelők: a szertartásokat követő rendezvényeken a résztvevők számát 30 főben maximalizálja a kormány.

Szabadtéri stadionok esetén legfeljebb ezer fő részvétele engedélyezett az eseményeken, a sportcsarnokokban a befogadóképesség 15%-ig – és legfeljebb kétszáz főig-  lehet megtölteni a helyeket.

Sport: a testi kontaktussal járó sportok amatőr szinten nem úzhetők, azaz nem lehet focizni vagy kosarazni a téren, viszont egyesületi keretek között folytatódhatnak az edzések.

Éjszakai élet, éttermek, bárok: éjfélkor bezár az összes étterem, bár, fagyizó, cukrászda, de 21: 00 óra után már egyébként is csak asztalnál lehet fogyasztani. Tilos tehát a bent vásárolt itallal a bár előtt társalkodni.

 

Aztán persze reméljük, hogy olyan nagyon már nem kell szigorítani, mert hol van még a tél? Senki nem szeretné barlangban tölteni, mint a tavalyi tavaszt

 

 

 

 

 

 

 

 



Exit mobile version